Folytatódik az ítéletidő Észak-Amerikában. Kanada Új-Skócia nevű tartományában négy ember eltűnt a heves esőzések és áradások közepette. Egyes területeken 24 óra alatt három hónapnyi csapadék is leesett.

Kanadában négy embert, köztük két gyermeket eltűntnek nyilvánítottak az özönvízszerű esőzések okozta áradásokban Új-Skóciában - közölte a kanadai rendőrség. A hatóságok szerint az elmúlt 50 év legsúlyosabb esőzései az atlanti régiót sújtó áradások miatt több ezer otthon maradt áram nélkül. 

képünk illusztrációForrás: AFP

Egyes területeken mindössze 24 óra alatt három hónapnyi eső esett. A lakosokat felszólították, hogy a veszélyes körülmények miatt ne vegyenek részt az eltűntek keresésében - derül ki a BBC cikkéből.

A két eltűnt gyermek egy autóban volt, amelyet elöntött az árvíz - jelentette a rendőrség. Az autóban lévő három másik személynek sikerült elmenekülnie. Az utakat elmosta a víz, a hidak pedig meggyengültek Új-Skóciában, ahol egyes területeken szükségállapotot hirdettek.

Az ítéletidőben több mint 80 000 ember maradt áram nélkül. Becslések szerint napokig is eltarthat, amíg a víz visszahúzódik.

Ebben a hónapban az Egyesült Államokban is szélsőséges áradások voltak.