Letartóztattak egy húsz és harminc év közötti férfit Dél-Koreában, miután helyi idő szerint tíz óra körül megkéselt egy tanárt egy középiskolában - közölte a helyi rendőrség pénteken.

A negyven év körüli tanárra eszméletlenül találtak rá, és kórházba szállították.

A gyanúsított először a tanáriban kereste áldozatoát majd, amikor meghallotta, hogy épp órát tart, megvárta, amíg kijön a teremből majd leszúrta és elmenekült a helyszínről - közölték a hatóságok.

Mindeközben a kormány és a hatalmon lévő Népi Erő Pártja arról egyeztetett, hogy szigorítani kell az erőszakos bűncselekmények miatt kiszabható büntetéseket.

Eszerint abban állapodtak meg, hogy a jelenlegi életfogytiglani büntetési tétel mellett - melynek kiszabása után az elítélt 20 év után feltételesen szabadlábra helyezhető -

bevezetik a tényleges életfogytiglani börtönbüntetést Dél-Koreában.

Tehát feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A bírói gyakorlat mind ez idáig az volt, hogy a bíróság halálbüntetést szabott ki azokra, akiket túl veszélyesnek ítélt. Dél-Koreában ugyanis továbbra is létezik halálbüntetés, de 1997 óta senkit sem végeztek ki. Azonban a halálraítéltek soha nem szabadulhatnak, tehát valójában tényleges életfogytiglani börtönbüntetést töltenek.