Vlagyimir Putyin orosz elnök az információs tér biztonságáról tárgyalt az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsával. A találkozóra augusztus 11-én, pénteken került sor.

Ma az információs térben végzett munka kérdéseit fogjuk megvitatni. Fő témakörünk az orosz állam biztonságának szavatolása, a modern világ kihívásaival szemben. Mindannyian tudjuk, hogy ez a téma mennyire fontos, különösen most

- mondta nyitóbeszédében az elnök.

A találkozón részt vett Mihail Miszustin miniszterelnök, Valentina Matvijenko, a Föderációs Tanács elnöke, Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke, Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője és Anton Vaino, az elnöki adminisztráció vezetője.

A találkozón részt vett továbbá Nyikolaj Patrusev, a Biztonsági Tanács titkára és Szergej Ivanov, az elnök környezetvédelmi, ökológiai és közlekedési különmegbízottja.

Vlagyimir Putyin orosz elnök.Forrás: AFP/RIA Novosti/Alexey Nikolsky

Júniusban vált ismertté, hogy Oroszország és Fehéroroszország tervet fog kidolgozni az információbiztonság területén a kétoldalú együttműködés nemzetközi megvalósítására.

A legfelsőbb tanács február végén hagyta jóvá az információbiztonsági koncepciókat. Fő céljuk a nemzeti érdekek védelme állami szinten - írta az iz.ru.