A Korjong megyei magán állatparkból megszökött egy oroszlán. Az állatot több mint 150 ember, rendőrök, tűzoltók és vadászok keresték. Egy órával később, a farmhoz közeli erdőben sikerült felfedezni, majd lelőni a ragadozót.

 A helyi rendőrséget hétfő reggel 7 óra után értesítették, hogy a Szöultól több mint 200 kilométerre délkeletre fekvő Korjong megyei magán állatparkból megszökött egy oroszlán.

Egy órával később, a farmhoz közeli erdőben megtalálni, majd lelőni a ragadozót.

A környék lakosságát korábban szöveges üzenetben figyelmeztették a hatóságok a veszélyre. A turisztikai célú állatpark tulajdonosa elmondta, hogy miután a reggeli etetéskor felfedezték, hogy az oroszlánketrec hátsó ajtaja nyitva volt, és a nagymacska eltűnt, azonnal értesítették a rendőrséget.Az állatot több mint 150 ember, rendőrök, tűzoltók és vadászok keresték. A vadászok beszámolója szerint amikor rátaláltak, nem próbált elmenekülni. A hatóságok indoklása szerint azért döntöttek a lelövése mellett, mert félő volt, hogy megszökhet előlük, és a közeli lakott terület felé indulhat.

 A főleg szarvasmarhákkal foglalkozó farm tavaly február óta fogadhatott látogatókat, de oroszlántartásra  nem kapott engedélyt.

A hatóságok szerint illegálisan nevelték fel az állatot. Egy helyi illetékes elmondta, hogy még a környék lakói sem tudták, hogy titokban oroszlánt gondoznak a farmon. 

A farm tulajdonosa azt állította, hogy ő már az oroszlánnal együtt vette meg a létesítményt, kapcsolatba is lépett a környezetvédelmi hatóságokkal és egy állatkerttel, hogy átadja a vadállatot, de elutasították.

A tulajdonos elmondta, hogy a farm előző gazdája 20 éve szerezte az oroszlánt, és kölyökkorától nevelte. Mint hozzátette:

elég szelíd volt ahhoz, hogy akár meg is tudja simogatni a fejét.

A címlapi képen látható fotó illusztráció!