Az áradások miatt összeomlott egy vasúti híd Dél-Norvégiában, személyi sérülés nem történt, mivel a hidat a múlt heti esőzések idején lezárták - közölte a helyi rendőrség hétfőn.

A közleményben azt írták, hogy az Eidsvoll-Trondheim vasútvonalon található híd fémszerkezetének csaknem fele leomlott és a Lagen-folyóba esett, mert az egyik pillér az utóbbi napok jelentősen megemelkedett vízszintje miatt meggyengült - állt a közleményben. A híd a térségben leesett óriási mennyiségű eső miatt a múlt hét óta zárva volt.

A területet sújtó árvizeket és földcsuszamlásokat a Hans elnevezésű vihar okozta. Az ítéletidő először Svédországot érte el a múlt hét elején, majd nem sokkal később Norvégiát is. Több folyó kilépett a medréből, és ezreket kellett kitelepíteni a veszélyessé vált területekről.A rossz idő a közlekedésben is fennakadásokat okozott; az ország délkeleti részén található Ringerike járás vezetése pedig azt jelentette, hogy hétfő délelőttig 920 lakosuk nem tudott hazatérni az útakadályok miatt.

A "Hans" névre keresztelt vihar végigsöpört az országon és hatalmas pusztítást hagyott maga utánForrás: AFP/Stian Lysberg Solum / NTB/Stian Lysberg Solum

Noha az ítéletidő sújtotta régiók többségében stabilizálódni látszik a helyzet, a meteorológiai előrejelzés szerint kedden ismét jelentős mennyiségű eső várható dél-kelet Norvégiában; ezért a hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy az további földcsuszamlásokat keletkezhetnek.