Felcsillant a remény egy gyászoló családnak négy nappal azután, hogy eltemették három hónapos kisfiukat. Az egyik rokon ugyanis épp a temetőben sétált, amikor sírást hallott a sírból, ezért rögtön rohant a családhoz, hogy a baba még él, azonnal ássák ki.

A csecsemő 3 hónapos volt, amikor súlyos láza lett, majd halottnak nyilvánították. Szeptember 10-én temették el a hondurasi Protección egyik temetőjében azon a napon, amikor meghalt.

A gyászoló család egyik közeli tagja elmondta, hogy szeptember 14-én hallották a sírását, amikor a temető mellett sétáltak. Abban a hitben, hogy a babát tévedésből élve temették el, siettek elmondani a családnak a hallottakat - írja a Bors.

A gyászoló család úgy döntött, hogy kiássák a babát a sírból, hogy ellenőrizzék.

Két családtag kétségbeesetten imádkozott életjelekért, miközben a babát felvették a földről. Egy másik rokon a testére tett kézzel próbált életjelet találni a babában – de a baba nem mozdult.

A gyereket kórházba vitték, de nem mutatott életjelet. Miután megállapították, hogy a baba még mindig halott, a kórház visszaadta a holttestet az összetört családnak, akik újra eltemették a babát.

Feltételezhető, hogy a csecsemő katalepsziát mutatott, egy neurológiai rendellenességet, amely izommerevséget és a külső ingerekre való reagálási vagy mozgási képességének átmeneti elvesztését okozta. A katalepszia ritka, és olyan betegségek tünete is lehet, mint a Parkinson-kór vagy az epilepszia. Az orvosok nem tartják kizártnak, hogy a baba ebben szenvedett és valóban élve temették el, de 4 nap után már meghalt.

A címlapi kép illusztráció.