Az orosz külügyminiszter az ENSZ-ben szólalt fel, és kijelentette, hogy a nyugati országok hamis vállalásokat tesznek - írta a Magyar Nemzet.

Az amerikaiak és az európaiak, megszokva, hogy lenézik a világ többi részét, ígéreteket és kötelezettségvállalásokat tesznek, beleértve az írásos és jogilag kötelező érvényű kötelezettségvállalásokat is, majd egyszerűen nem teljesítik azokat. Ahogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnök is megjegyezte, a Nyugat egy valóságos hazugságbirodalom - mondta Lavrov, majd felhívta a figyelmet arra a vitán több felszólaló által hangoztatott gondolatra, hogy a bolygó visszafordíthatatlan változásokon megy keresztül.

Egy új világrend születik a szemünk előtt. A jövő körvonalai a globális javak igazságosabb elosztását és a civilizációs sokszínűséget pártoló világtöbbség és a neokoloniális leigázási módszereket alkalmazó kevesek közötti küzdelemben alakulnak ki - jelentette ki a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a kollektív Nyugat egyfajta névjegye már az egyenlő jogok elvének elutasítása és a meg nem egyezés készsége.