A nemzetközi szervkereskedelemnek rengeteg áldozata van, vannak akik a gyors pénzszerzés miatt vágnak bele, viszont vannak olyanok is, akiket aljas bűnözők vernek át például azzal, hogy magányos, egyedülálló nőknek szerelmet hazudnak.

Remi Adelek, az amerikai haditengerészet katonája szerint a szervkereskedelem hatalmas üzlet a fekete piacon. Vannak, akik önként vágnak ebbe bele, azonban sokan rafinált orvosok és ápolónők csapdáiba esnek bele, ami akár halállal is végződhet.Példaként hozza fel az 51 éves Blanca Arellano esetét, aki több mint 3.000 mérföldet, azaz körülbelül 4800 kilométert utazott Peruba azért, hogy az online barátjával találkozhasson, akivel számtalan szerelmes üzenetet váltott már.

A szerelem azonban hazugság volt, és a nőt soha többé nem látták élve. Pár héttel később a testrészeit egy perui strandon mosta partra a víz.

Blanca Arellano szervkereskedők áldozata lettForrás: Facebook/blancaolivia.arellanogutierrez

A nő testéből a legtöbb belső szerve hiányzott, ez bizonyítja azt, hogy szervkereskedők áldozata lett.A „barátot" végül elkapta a rendőrség, mivel a fekete piacon árulta a szerveket és még TikTokra is töltött fel olyan videókat, amin a nőt boncolja. A 37 éves férfit azóta 35 év börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: DailyStar