Svédország középső részén az elmúlt napokban több lakóházban is robbanás történt. Hatalmas károk keletkeztek és több ember megsérült.

Hétfőn késő este Hasselbyben, Stockholm egyik külvárosában történt robbanás. Kedden a hajnali órákban pedig a fővárostól délnyugatra fekvő Linköpingben szakadt le egy háromemeletes épület homlokzata egy robbanást követően. A törmelékek beborították az épület előtti parkolót. Az erős robbanás a falakat és az ablakokat is kivitte.

A rendőrség tájékoztatása szerint a linkopingi érintett területen lakókat egy közeli sportlétesítménybe menekítették. Hasselbyben három embert szállítottak kórházba. Azt nem tudni, hogy a robbanások összefüggésben voltak-e egymással.

A svéd rádió kedden közölte, hogy a linköpingi robbanás a bűnbandák közötti folyamatos viszályhoz kapcsolódik, amely Svédországban egyre elterjedtebb probléma - írja az ABC.Idén a bűnbandák közti fegyveres összetűzések során 36-an meghaltak és 73-an megsebesültek. A szám nem tartalmazza a legújabb robbanások sebesültjeinek számát. A két robbantással kapcsolatban egyelőre senkit sem tartóztattak le.