Letartóztatták Tupac Shakur 1996-os meggyilkolásának egyik még élő utolsó tanúját, az amerikai rendőrök szerint ő a gyilkos.

A 60 éves Duane Davis ellen Las Vegasban emeltek vádat a népszerű énekes meggyilkolása gyanújával - közölte a helyi ügyészség. Shakur albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el. A 25 éves rappert ebben a nevadai városban lőtték le egy elhaladó autóból, miközben koncertre tartott.

Davist már régóta ismerték a nyomozók, a férfi maga is elismerte interjúkban és memoárjában, hogy ott ült az autóban, amelyből lelőtték a zenészt 1996 szeptemberében. Shakur egy piros lámpánál várakozott BMW-jében, amikor a mellé hajtó Cadillacből több lövést adtak le rá. Az énekes egy hét után halt bele sérüléseibe.

Tupac ShakurFotó / Getty Images

A gyanúsítottat július közepén tartóztatták le az egyik Las Vegas-i elővárosban.

A vádemelés áttörést jelent a 27 évvel ezelőtti bűnügyben, amelynek megoldatlansága nagy csalódást okozott a nyomozóknak, és amelyet szűnni nem akaró érdeklődés övez a mai napig.

A Kelet-Harlemben született zenész legtöbb dalszövege az erőszakkal teli gyermekkoráról, a gettóbeli életről, a rasszizmusról, társadalmi problémákról szól. Albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el.