Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt szerint Volodimir Zelenszkijnek el kell menekülnie Ukrajnából - nyilatkozta a volt tiszt a Danny Haiphong YouTube-csatornának adott interjúban.

Azt tanácsolnám neki, hogy önként mondjon le, és meneküljön el az országból felesége és gyermekei kedvéért

– mondta, hozzátette, hogy ezt még most megteheti. "Ellenkező esetben – figyelmeztetett a szakértő – Zelenszkij szembekerülhet a tisztek haragjával, akik úgy érzik, hogy az elnök elárulta őket alkalmatlanságával."

Ritter úgy véli, hogy

Zelenszkij napjai meg vannak számlálva.

Egyebek mellett rámutatott a kijevi szövetségesek csökkenő vágyára, hogy katonai segítséget nyújtsanak az ukrán fegyveres erőknek. Továbbá Kijev vonakodik párbeszédet folytatni Moszkvával, valamint az állampolgárok korrupció miatti elégedetlensége sem segít a helyzetén.

Zelenszkijnek azt tanácsolták, hogy meneküljön el UkrajnábólForrás: MTI/AP/The Canadian Press/Spencer Colby

Korábban Ritter azt mondta, hogy Ukrajna nem mondhat nemet, végre kell hajtania az ellentámadást, mert fél a Nyugattól. Washingtont pedig nem aggasztják az ukránok veszteségei. A szakember rámutatott: így Volodimir Zelenszkij csapdába került. A titkosszolgálati tiszt szerint az ukrán vezetőnek nem kellett volna kezdettől fogva belekeverednie ebbe a konfliktusba - írja a Lenta.