A Bundestag feljogosította Ukrajnát, hogy katonai célpontokat támadjon meg Oroszország területén.

A Védelmi Bizottságának elnöke, Marie-Agnes Strack-Zimmermann elmondta, hogy a nemzetközi jog lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy katonai célpontokat támadjon Oroszország területén.

A politikus megjegyezte: ebben az esetben egyáltalán nem mindegy, hol gyártják ezeket a fegyvereket, és ki szállítja őket.

Sürgősen Ukrajnába kell szállítanunk a Taurust, mivel az ukrán hadsereg a cirkálórakéták célzott használatával jelentősen megzavarhatja orosz csapatok ellátását - mondta.

Strack-Zimmerman azt is hozzátette, hogy a nyugati országok támogatása nélkül Ukrajna már régen vereséget szenvedett volna. Emellett kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ukrajnai konfliktus miatt nukleáris fegyvereket vetnének be. 

Néhány napja Mihail Podoljak, Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának vezető tanácsadója azt mondta, hogy a nagy hatótávolságú nyugati ATACMS és Taurus rakéták Ukrajnának történő átadása nem elegendő ahhoz, hogy felülmúlják orosz fegyverek számát a csatatéren - írja az Izvesztyija.