Egy walesi férfi egy forgalmas útszakaszon áthajtott egy piros lámpán és elgázolt egy fiatal biciklist. Annak érdekében, hogy elkerülje a büntetést, helyet cserélt az anyósülésen ülő feleségével és hagyta, hogy a nő vállalja a felelősséget a balesetért.

A 39 éves, háromgyerekes apa, Jerzy Jozefiak ittasan vezetett és a piros jelzés ellenére nem állt meg egy kereszteződésnél és így elgázolt egy 16 éves fiút, aki éppen arra biciklizett. A fiú 20 métert repült az ütközés hatására és olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy 8 hónapig kellett kórházban lennie, több komoly műtéten esett át.

Jerzy JozefiakForrás: Dél-walesi rendőrség

A férfi a baleset után megállt egy közeli buszmegállóban, ahol kiszállt és a felesége ült a helyére, aki a rendőröknek és az arra járó embereknek is azt hazudta, hogy ő vezetett, ezért le is tartóztatták. A rendőrök a házaspár mindkét tagját kihallgatták, mely során végül a férfi bevallotta, hogy ő vezetett.
A walesi férfit, aki nagyon megbánta, hogy hagyta a feleségének, hogy magára vállalja a gázolást, végül két év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: Mirror