Az izraeli hatóság folyamatosan vizsgálja a Hamász terrorszervezet által október 7-én elkövetett bűncselekményeket. Ehhez tanúvallomásokat, a terroristáktól szerzett videó- és képi bizonyítékokat is begyűjtöttek, valamint gyanúsítottak hallgatnak ki.

Sok szó esik arról, hogy milyen kegyetlenségeket hajtottak végre a fegyveresek Izraelben, ilyen például a nemi erőszak. A szemtanúk állítása szerint a terroristák nőket és kislányokat is bántalmaztak szexuálisan mielőtt megkínozták és megölték volna őket.

Hátborzongató kegyetlenséggel bántak az emberekkel a terroristák.Forrás: NurPhoto via Getty Images/Majdi Fathi/NurPhoto/Majdi Fathi

A hatóságok több mint ezer embert hallgattak már ki és több mint hatvanezer videóklipet gyűjtöttek be a támadásokkal kapcsolatban. A Héber Egyetem emberi jogi szakértője, Cochav Elkayam-Levy arról beszélt, hogy

soha nem fogjuk megtudni, hogy pontosan mi történt, mert a legtöbbjüket, akiket bántalmaztak, meg is ölték.

Az izraeli hatóság elismeri, hogy a nyomozás még hosszú hónapokig eltarthat, és az sem biztos, hogy tudnak majd büntetőeljárásokat indítani a Hamász terroristái ellen.

Több tucat embert kínoztak meg a terroristák.Forrás: Hayom Israel/Origo

Megdöbbentő részleteket hoztak ugyanakkor ismét nyilvánosságra, milyen hátborzongató kegyetlenséggel bántak az emberekkel a terroristák.

Egy, a Nova fesztivált túlélő nő elmondta, hogy látta, ahogy elkapnak egy fiatal nőt a terroristák, akit először megerőszakolt egy férfi, aki továbbadta egy másiknak, majd ez a férfi levágta a nő mellét, amit odadobott a többi fegyveresnek, végül pedig agyonlőtte a nőt.

Az izraeli hatóság elismeri, hogy a nyomozás még hosszú hónapokig eltarthat.Forrás: AFP/Hazem Bader

Rami Shmuel, a Nova fesztivál szervezője is mondott részleteket, ő meztelen női áldozatokat látott, akiket egyértelműen szexuálisan bántalmaztak mielőtt meghaltak.

Egy másik esetben egy mentőápoló mondta el, hogy milyen embertelen dolgokat látott egy kibucban, miközben túlélők után kutatott. Talált két tinédzser lányt, mind a ketten halottak voltak már, az egyiket a padlón fekve bántalmazhattak és erőszakolhattak meg, míg a másikat az ágyon fekve bántották - írta a Magyar Nemzet.