Újabb NATO-ország csatlakozott az őrült ötlethez: az atomháború szélén Európa

Háború Ukrajnában.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Lettország alapvetően nem ellenzi nyugati szárazföldi csapatok bevetését az Oroszország által megtámadott Ukrajnába, és fontolóra venné részvételét, ha a NATO-szövetségesek megállapodásra jutnának az ügyben - jelentette ki a lett védelmi minisztérium szóvivője.
Vágólapra másolva!

A szóvivő azt követően nyilatkozott erről a dpa hírügynökségnek, hogy Emmanuel Macron francia elnök hétfőn felvetette nyugati szárazföldi csapatok ukrajnai telepítésének kérdését.

"Jelenleg nincs konszenzus arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk" - mondta Macron hétfő este a kijevi vezetés támogatására a francia elnöki hivatalban összehívott konferenciát követően, amelyen mintegy húsz ország képviselői vettek részt. "De semmit sem szabad kizárni. Mindent meg fogunk tenni, amit lehet, annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzön ebben a háborúban" - fűzte hozzá.

Több NATO-ország, köztük Németország elutasította Macron felvetését.

A lett védelmi tárca szóvivője felidézte, hogy Lettország az Ukrajna ellen indított háború kezdetétől katonai támogatást nyújt Kijevnek: részben fegyverszállítások formájában, részben ukrán katonák lettországi és más NATO-országokban zajló kiképzésével.