Itt van Oroszország nagy bejelentése

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.28., UkránOroszháború,
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Oroszország nem látja szükségét annak, hogy az ukrajnai válságot a Nyugat által preferált, úgynevezett "Zelenszkij-békeformula" alapján oldják meg, mivel ez átverés - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Szputnyik, a Govorit Moszkva és a Komszomolszkaja Pravda rádióállomásoknak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

"Részt vettünk az ENSZ Biztonsági Tanácsának Palesztinával foglalkozó ülésén New Yorkban januárban. Nagyon régóta ismerem Ignazio Cassis svájci külügyminisztert, korábban elnök volt" - mondta Lavrov. "Ignazio Cassis is elment az ENSZ BT ülésére, és négyszemközti találkozót kért. A találkozó nem volt titok, mivel le is fényképeztek bennünket - mondta.

Cassis elmondta, hogy "az ukrán békeformulával kapcsolatos rendszeres találkozók eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy ez Oroszország nélkül értelmetlen.

 

LAVROV, Szergej
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter
Fotó: Halil Hamra / Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved./Antalya, 2024. március 1. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszédet mond a harmadik alkalommal megrendezett Antalyai Diplomáciai Fórumon a törökországi Antalyában, 2024. március 1-jén, a háromnapos nemzetközi konferencia első napján. MTI/AP/Halil Hamra

Lavrov szerint három dologra van szüksége Zelenszkijnek és a Nyugatnak, nevezetesen Oroszország kapitulációjára és visszavonulására az 1991-es határokhoz, az orosz vezetés elleni eljárásra és a teljes körű jóvátételre. Továbbá Lavrov azt olvasta ki a sorok között, hogy további elvárás: "hogy Oroszországot kötelezzék a fegyverzete korlátozására" - mondta az orosz külügyminiszter.

A Nyugat most akarja, hogy "finomhangoljuk és csiszoljuk ezt a "Zelenszkij-formulát" - értelmetlen kifejezések hozzáadásával, hogy "a biztonsági érdekeket egyformán figyelembe kell venni", a lényeg ugyanaz marad. Nem ez a helyes út" - zárta mondandóját az orosz külügyminiszter - írja a TASS.