Az elmúlt 31 évben az Omni Grove Park Inn & Spa szálloda évente megrendezte a mézeskalácsházikó-versenyt, amely nagyra becsült hagyomány az észak-kaliforniai Asheville közösségében.
A Helene hurrikán pusztítása miatt először úgy tűnt, hogy a versenyt törölni kell, de később úgy döntöttek, hogy újragondolt formában idén is megtartják a már többéves hagyományra visszatekintő versenyt - nyilatkozta John Cook, az Inn ügyvezető cukrásza a PEOPLE-nak.
A Gingerbread Trail of Giving-en
a zsűrizett verseny helyett több mint 45 cukrász készíti el mézeskalács alkotásait Asheville-ben, ezzel teremtve az egész városban ünnepi hangulatot.
Az édes-fűszeres műalkotások - amely a városképektől egészen a szélmalmokig mind féle formában készültek - január 5-ig láthatók a szállodában és a város különböző pontjain. Minden egyes mézeskalács mellett található egy QR-kód, amellyel az Always Asheville Alapítványnak lehet adományozni, amely támogatja a turisták által kedvelt terület utazási és vendéglátóipari kisvállalkozásainak helyreállítását a Helene hurrikán pusztítását követően.
Lesújtó látni, hogy mi történt a közösségünkkel, de gyönyörű látni, hogy az emberek összefognak, és segítenek életben tartani a hagyományokat, és megosztják egymással a képességeiket"
- mondta Cook a PEOPLE-nak, hozzátéve: a mézeskalácsszezon sok embernek szerez örömet, akik a verseny révén egy kis időre közösséggé váltak, és jó látni, hogy nem hagyják, hogy a tragédia elkeserítse őket.
A Helene túlélői a helyi nonprofit szervezetekkel segítik a helyreállítást:
A legkiszolgáltatottabbakra összpontosítanak"
- tette hozzá Cook.
Az Origo korábban egy gyors és finom mézeskalács receptet osztott meg olvasóival. A recept ide kattintva érhető el.