Egybekelt Vilmos herceg és Kate Middleton - események percről percre

2011.04.29., 6:26

Egybekelt pénteken Londonban Vilmos herceg, az angol királynő unokája és menyasszonya, Kate Middleton. A westminsteri apátságban tartott ceremóniára a világ minden tájáról hívtak vendégeket, az esküvőt világszerte hatalmas érdeklődés kísérte, a helyszínen is százezrek figyelték. Az események percről percre.

14.30 |

A királyi légierő gépei a palota felett

A hitvesi csók után előbb három öreg gép - egy bombázó és két légcsavaros vadászrepülő (alighanem egy Lancaster és két Spitfire), majd a királyi légierő modern harci gépei repültek át a palota felett, és Vilmos és Katalin, valamint a többiek visszavonultak. Ezzel mi is lezárjuk a közvetítést.

Forrás: AFP/Leon Neal
További képekért kattintson!

14.25 |

Vilmos és Katalin megjelent az erélyen

Nagy ovációban tört ki a Buckingham-palota előtt álló tömeg, amint Vilmos herceg és Katalin hercegné megjelent a palota erkélyén. Előbb ketten léptek ki, majd jött a királyné, a családtagok és a koszorúslányok. Az üdvrivalgást fokozta, amikor a friss házasok kétszer is rövid csókot váltottak.

14.19 |

Egy királyi testőr leesett a lóról

Mialatt Vilmos és Katalin hintón a palotába tartott, az egyik királyi lovas testőr leesett a lováról. A Guardian szerint a ló megrémült a kiáltozó tömegtől, és levetette lovasát. A testőr nem is tudott visszaülni a rémült állatra.

13.13 |

Katalin és Vilmos a hintóban - kép

Forrás: AFP/Damien Meyer
További képekét kattintson!

14.08 |

Mindenki közelebb akar férkőzni a palota erkélyéhez

Megtelik a Buckingham-palota előtti tér, mindenki közelebb akar kerülni, hogy láthassa az erkélyen megjelenő Vilmost és Katalint. Az erkélyjelenet után a királynő vezetésével fogadnak 650 főt a palotában - a BBC szerint többnyire a pár ismerőseit, majd este táncos magánvacsorát tartanak a friss házasok tiszteletére a palotában, erre háromszáz fő hivatalos.

14.03 |

Véget ért Dóra és Laci esküvője

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Nézze meg a Vilmossal és Katalinnal egy időben egybekelő Dóra és Laci esküvői képeit!

13.52 |

Királyi zombiesküvő Manchesterben

Nagy-Britanniában több eseményt is szerveztek a királyi esküvőhöz csatlakozva - írta a Guardian, amely többek között a Manchesterben megrendezett Alternatív zombi királyi esküvőt emelte ki. Itt tűznyelők, sarokcsiszolók és malacsült van az előkelőségek helyett, a vendégeket arra hívják fel, hogy ássák elő régi frakkjukat, borítsák be magukat vérrel, és szaggassanak ki magukból húscafatokat (ezt helyettesíthetik latexszel). Az eseményt a legjobban öltözött zombipár esküvője zárta. Northumberlandben pucér esküvőt rendeztek.

13.44 |

A fotózás zajlik a palotában

Jelenleg zajlik a zártkörű családi fotózás a Buckingham palotában. A palota előtt katonazenekar játszik, a királyi testőrség prémsüveges tagjai masíroznak, a többezres pedig tömeg arra vár, hogy a friss házasok megjelenjenek a palota erkélyén, talán még csókot is váltanak majd. Hamarosan a királyi légierő gépei húznak át az épület felett.

13.32 |

"A dekoltázson picit csodálkoztam"

"A dekoltázson egy picit csodálkoztam, azt gondoltam, ennyi sem lesz" - elemzik a látottakat az ATV-n, de kitart még az MTV is, lovasok büszke menete látható. Reklámba menekültek a nagy kereskedelmi tévék: a Tv2 húsz másodperccel előbb vette el a képet, mint az RTL Klub. Előbbi hamarosan levetíti Az első lovag című filmet Sean Conneryvel és Richard Gere-rel, utóbbin egy argentin telenovella, A szerelem rabjai lesz a következő műsor, de még stúdióznak egyet.

13.33 |

Megérkeznek Beckhamék - video

13.31 |

Kínát is érdekli az esküvő

Természetesen a francia Tv5, a német RTL, a Sky News és a spanyol TVE is élőben adja a ceremóniát: utóbbin hosszan lovagolnak azon, hogy mennyibe kerülhetett Katalin hercegné ruhája, a stúdióban nem értik, miért ilyen szerény, visszafogott, ha nyilvánvalóan őrületesen drága volt. A kínai CCTV is Vilmos herceget és párját mutatja.

Nem készült a nagy eseményre a Viasat3, ezen egy amerikai tehetségkutató ismétlése megy, a Cool tévé, amely Knight Ridert ad, és a Sport1 sem: utóbbin a lelkes Korda György épp pókert közvetít a határozottan vidám hangú Balázs Klárival.

13.24 |

Vilmos és Katalin megérkezett a Buckingham-palotába

A hercegi házaspár megérkezett a Buckingham-palotába, az épület körül sűrű tömeg várakozik zászlókat lengetve. Szép lassan befut a többi hintó is. A palotában a királyi családot fotózzák, és várható, hogy a friss házasok megjelennek az erkélyen.

Forrás: AFP/AFP/Ben Stansall
További képekét kattintson!

13.22 |

Pezsgőzés Kispesten

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

13.16 |

Több mint százéves hintóba ültek Vilmosék

Vilmos és Katalin hintón a Buckingham-palota felé hajt. A járművet 1902-ben készítették VII. Edvárd koronázására, ezt használták Károly és Diana esküvőjén is, 1981-ben. A házaspár vidáman integet.

13.10 |

Üdvrivalgás közepette elindult a hintó a királyi párral

Vilmos és Katalin az apátság körül várakozó tömeg éljenzése és harangzúgás közepette beszáll a hintóba, előtte Vilmos fehér kesztyűt és tányérsapkát húz. A bordó hintót négy díszesen felszerszámozott ló húzza. A királynő és férje zárt hintóban követi őket.

Forrás: AFP/Ben Stansall
További képekét kattintson!

13.10 |

Dóra és László is kimondta az igent Kispesten

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

13.09 |

Kate érkezik a templomba - videó

13.05 |

Átvonul az apátságon a hercegi házaspár

Vilmos és Katalin kézen fogva végigvonul az apátságon, időnként egy-egy szemérmes mosolyt küldenek a násznép felé. Odakint már vár rájuk a hintó.

13.02 |

Hasonlóság Grace Kellyvel

Divatszakértő körökben arról pusmognak, mennyire hasonlít a menyasszony ruhája ahhoz, amelyet Grace Kelly viselt 1956-ban, amikor hozzáment Rainier herceghez - írja a Guardian.

Előző
Következő