Egybekelt pénteken Londonban Vilmos herceg, az angol királynő unokája és menyasszonya, Kate Middleton. A westminsteri apátságban tartott ceremóniára a világ minden tájáról hívtak vendégeket, az esküvőt világszerte hatalmas érdeklődés kísérte, a helyszínen is százezrek figyelték. Az események percről percre.

11.25
Ki az a Kate Middleton?

Forrás: AFP/Phil Noble
Eljegyzés a szakítás után. A képre kattintva képeket nézhet a leendő Katalin hercegnéről

11.32
Többszintes, krémmel és fehér cukormázzal díszített gyümölcstorta lesz az esküvői torta

A délutáni fogadást a Buckingham-palotában tartják, a királynő jelenlétében. Fiona Cairns készítette a tortát, amely hagyományos, többszintes gyümölcstorta, krémmel és fehér cukormázzal díszítve - írja a brit Guardian. Vilmos herceg külön kérésére családi recept alapján készítettek egy csokoládétortát is. A fogadás közben játszani fog Károly herceg hivatalos udvari hárfása is.

11.35
Vilmos élete képekben

Forrás: AFP
Kattintson a képekre még több Vilmosért!

11.38
Az esküvő előtti éjszaka - videó

Tízezrek aludtak London utcáin az éjszaka. A hideg ellenére kitartóak voltak, ugyanis az első sorból akarják látni a menetet, és az esküvő utáni első csókot. Jó hangulatban telt az éjszaka, a hercegi párt éltették, és már este ittak is az egészségükre.

11.42
Brit királyi esküvők képekben

Forrás: AFP
Nézzen képeket a korábbi brit királyi esküvőkről!

11.44
Megérkezett Károly herceg feleségével, Camillával

Befutott az örömapa, Károly herceg is, egyenruhát visel, felesége, Camilla pedig halványkék ruhát és díszes kalapot. A westminsteri apátság harangjai folyamatosan szólnak. Vilmos és Kate Middleton már a templomban van.

11.48
Limuzin hozza a királynőt

Ováció fogadja Erzsébet királynőt, akit barna Jaguar limuzin hozott az apátság elé, bevonulását fanfárok kísérik, sárga ruha és kalap van rajta.

Forrás: AFP/Odd Andersen
További képekért kattintson a fotóra!

11.52
Esküvő fél egykor Kőbánya-Kispesten

Budapesten pénteken egy pár fogad egymásnak örök hűséget az angol hercegi párral egy időben, az esküvő a kispesti önkormányzaton lesz fél egykor. A házasságkötésen ott vannak az [origo] tudósítói is, az eseményt fotósunk és videósunk percről percre közvetíti.

11.54
A vőlegény az apátságban - kép

Forrás: AFP/Odd Andersen

11.58
Rolls Royce-on érkezik a menyasszony

Nyitott fekete Rolls Royce hozza a bámészkodóknak integető Kate Middletont a westminsteri apátsághoz, a Guardian ruhaszakértői szerint a menyasszony az Alexander McQueen divatház egyik kreációját viseli, amelyet Sarah Burton tervezett.

12.00
Bevonult a menyasszony az apátságba

Apja vezette be Kate Middletont az apátságba, az esküvői ruha uszálya több mint két méter hosszú.

12.08
Kate kocsival érkezik az apátsághoz - kép

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
További képekért kattintson a fotóra!

12.08
Már az oltár előtt állnak

Már az oltár előtt áll a jegyespár. A menyasszony mellett apja, a vőlegény mellett öccse, Harry várakozik. Orgona szól, és mindenki énekel.

12.09
Elton John érkezése videón
12.12
A menyasszony az apátság előtt - kép

Forrás: AFP/Odd Andersen
További képekért kattintson a fotóra!

12.15
Kimondták az igent

Vilmos és Kate Middleton is kimondta az igent az oltár előtt, most mondják az esküt. A menyasszony hevesen pislog, Vilmos somolyog.

12.18
Felhúzták a gyűrűt a menyasszony ujjára

Vilmos felhúzta a gyűrűt Kate ujjára, együtt imádkoznak. Kintről időnként behallatszik a tömeg éljenzése.

12.20
Férj és feleség

A canterbury érsek férjnek és feleségnek nyilvánította Kate Middletont és Vilmos herceget. Kate Middleton mostantól Katalin hercegné.

12.28
Hatfős násznép előtt esküszik Kispesten Dóra és László

Hamarosan elkezdődik Kispesten az egyetlen házasságkötés, amelyet egy időben tartanak az angol hercegi pár esküvőjével. Az [origo] tudósítója szerint a mennyasszonyt Dórának, a vőlegényt Lászlónak hívják, mindketten 23 évesek. Most érkezik a násznép, tudósítónk szerint nincsenek sokan, "körülbelül hatan". A házasságkötő teremben nagyon jó a hangulat, a portásnénik tévén folyamatosan követik az angliai esküvőt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

12.24
A menyasszony bátyja olvas fel a bibliából

James Middleton a rómaiakhoz írt levelet olvassa a Bibliából.
Senkinek gonoszért gonosszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt.

24