Egybekelt Vilmos herceg és Kate Middleton - események percről percre

2011.04.29., 6:26

Egybekelt pénteken Londonban Vilmos herceg, az angol királynő unokája és menyasszonya, Kate Middleton. A westminsteri apátságban tartott ceremóniára a világ minden tájáról hívtak vendégeket, az esküvőt világszerte hatalmas érdeklődés kísérte, a helyszínen is százezrek figyelték. Az események percről percre.

11.58 |

Rolls Royce-on érkezik a menyasszony

Nyitott fekete Rolls Royce hozza a bámészkodóknak integető Kate Middletont a westminsteri apátsághoz, a Guardian ruhaszakértői szerint a menyasszony az Alexander McQueen divatház egyik kreációját viseli, amelyet Sarah Burton tervezett.

11.54 |

A vőlegény az apátságban - kép

Forrás: AFP/Odd Andersen

11.52 |

Esküvő fél egykor Kőbánya-Kispesten

Budapesten pénteken egy pár fogad egymásnak örök hűséget az angol hercegi párral egy időben, az esküvő a kispesti önkormányzaton lesz fél egykor. A házasságkötésen ott vannak az [origo] tudósítói is, az eseményt fotósunk és videósunk percről percre közvetíti.

11.48 |

Limuzin hozza a királynőt

Ováció fogadja Erzsébet királynőt, akit barna Jaguar limuzin hozott az apátság elé, bevonulását fanfárok kísérik, sárga ruha és kalap van rajta.

Forrás: AFP/Odd Andersen
További képekért kattintson a fotóra!

11.44 |

Megérkezett Károly herceg feleségével, Camillával

Befutott az örömapa, Károly herceg is, egyenruhát visel, felesége, Camilla pedig halványkék ruhát és díszes kalapot. A westminsteri apátság harangjai folyamatosan szólnak. Vilmos és Kate Middleton már a templomban van.

11.42 |

Brit királyi esküvők képekben

Forrás: AFP
Nézzen képeket a korábbi brit királyi esküvőkről!

11.38 |

Az esküvő előtti éjszaka - videó

Tízezrek aludtak London utcáin az éjszaka. A hideg ellenére kitartóak voltak, ugyanis az első sorból akarják látni a menetet, és az esküvő utáni első csókot. Jó hangulatban telt az éjszaka, a hercegi párt éltették, és már este ittak is az egészségükre.

11.35 |

Vilmos élete képekben

Forrás: AFP
Kattintson a képekre még több Vilmosért!

11.32 |

Többszintes, krémmel és fehér cukormázzal díszített gyümölcstorta lesz az esküvői torta

A délutáni fogadást a Buckingham-palotában tartják, a királynő jelenlétében. Fiona Cairns készítette a tortát, amely hagyományos, többszintes gyümölcstorta, krémmel és fehér cukormázzal díszítve - írja a brit Guardian. Vilmos herceg külön kérésére családi recept alapján készítettek egy csokoládétortát is. A fogadás közben játszani fog Károly herceg hivatalos udvari hárfása is.

11.25 |

Ki az a Kate Middleton?

Forrás: AFP/Phil Noble
Eljegyzés a szakítás után. A képre kattintva képeket nézhet a leendő Katalin hercegnéről

11.20 |

Feltűnt Vilmos herceg

A tömeg vad sikítása fogadta a katonai uniformisban feltűnő Vilmos és Harry herceget a westminsteri apátságnál. A két herceg az autóból integetve, mosolyogva köszöntötte a várakozókat.

11.09 |

Megérkezett Elton John és partnere

Forrás: AFP/Ben Stansall

11.04 |

Néha a miniszterelnökség is kevés a meghívóhoz

David Cameronnal ellentétben két korábbi brit miniszterelnök, Tony Blair és Gordon Brown sem lesz ott az esküvőn. A királyi család indoklása szerint egyikük sem tagja az uralkodóház legmagasabb rendjének. Mindezek ellenére ott lesz a menyasszony falujának hentese, postása és kocsmárosa is. A westminsteri apátsághoz közben befutó Cameront hatalmas ováció fogadta.

10.57 |

David Cameron szerint mindenki boldog lesz

David Cameron brit miniszterelnök a Sky Newsnak azt mondta: "Biztos vagyok benne, hogy a mai nap örömmel tölti el az embereket. Nagyon sok korombeli látta felnőni Vilmos herceget, aki most megtalálta a szerelmet, házasodni szeretne, ahogy mindenki más Nagy-Britanniában, ezért mindenki egy kicsit magáénak érzi ezt az eseményt" - fogalmazott a miniszterelnök, aki korábban állami ünneppé nyilvánította a hercegi pár esküvőjét.

10.46 |

A megőszült Mr. Bean fintorog a vendégek között

A BBC élő adásában néhány pillanatra látható volt Rowan Atkinson brit komikus, Mr. Bean megformálója, amint enyhén fintorogva a helyét kereste a vendégseregben.

10.33 |

Hatalmas üzlet a vilmosos legó - kép

Forrás: AFP/LEGO
Az ajándékgyártók megállás nélkül készítik Kate-ről és Vilmosról a szuveníreket.
A képre kattintva megnézheti a legjobban sikerült darabokat

10.27 |

Elindult a menyasszonyi autó

Elindult Kate Middletonért a Goring Hotelbe az esküvői autó. Közben a westminsteri apátsághoz megérkezett David és Victoria Beckham, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitány és felesége. Az utcán várakozókat a katonai zenekar szórakoztatja.

Forrás: AFP/Ben Stansal

10.20 |

Megérkezett Harry herceg barátnője is

Folyamatosan érkeznek a meghívott vendégek a westminsteri apátságba. Már a helyszínen tartózkodik Harry herceg barátnője, Chelsy Davy. A vendégek nagy része a család barátai közül került ki - írja a brit Guardian.

10.17 |

Megérkeztek az első vendégek

A BBC helyszíni tudósítója több kisbuszt látott megérkezni a Goring Hotelhez, amiben valószínűleg több koszorúslány is ült. Közben megérkeztek az első vendégek a westminsteri apátsághoz is.

10.12 |

Kétmilliárd tévénéző lehet

A királyi esküvő helyszínén körülbelül nyolcezer rádió- és tévéstáb lesz jelen, és közel százötven, műholdas kapcsolattal felszerelt közvetítőkocsi biztosítja, hogy az esemény képei a világ szinte minden tájára eljussanak. A BBC világszerte úgy kétmilliárd nézőre számít, ami korántsem túlzott elvárás, ha figyelembe vesszük, hogy Diana hercegnő temetését körülbelül 2,5 milliárdan figyelték 1997-ben - az előző királyi esküvő, Diana és Károly 1981-es házasságkötése úgy 750 millió nézőt vonzott világszerte.