A francia hatóságok azonosították a párizsi terrortámadás negyedik elkövetőjét. A 28 éves Samy Párizsban született. A merényletek legfőbb szervezőjének és támogatójának egy belga állampolgárságú férfit tekintenek. A francia miniszterelnök szerint a szélsőségesek további támadásokra készülnek. Franciaország bombázni kezdte az Iszlám Állam fellegvárának tartott Rakkát. Az első célpont a dzsihádisták parancsnoki központja volt. Kövesse velünk az eseményeket élőben!

06:21
Bombázzák a franciák az Iszlám Államot

A légi csapásokat a francia védelmi miniszter jelentette be, A bombázás fő célpontja az Iszlám Állam fellegvára, Rakka. A bombázásban 10 harci gép vesz részt, ezek 20 bombát dobtak le.  

Az első megsemmisített célpontot az Iszlám Állam parancsnoki központként, dzsihádisták toborzóhelyeként és fegyverraktárként használta. A második célpont terroristák kiképzőtábora volt. 

A védelmi minisztérium szerint a francia felderítő repülések során előzetesen azonosított célpontok ellen az amerikai erőkkel összehangolva hajtotta végre a francia légierő a támadást. 

06:20
Megtévesztés lehetett a szír útlevél

A francia hatóságok biztosak abban, hogy a párizsi merényletek egyik helyszínén talált szíriai útlevél tulajdonosa nem azonos azzal a merénylővel, aki felrobbantotta magát – jelentette vasárnap esti híradójában a France2 francia közszolgálati televízió. 

Ha a két ember ujjlenyomata azonos lenne, a hatóságoknak bizonyítékuk lenne arra, hogy a terrorista a migránshullámmal érkezett Görögországba, és onnan más országok mellett Magyarország érintésével Franciaországba. 

44