Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 120. napjáról.

04:49
A Chelsea árának nagy része az ukránokat segíti

A Premier League-ben szereplő Chelsea FC eladási árából 2,35 milliárd fontot jótékony célra fordítanak az ukrajnai háborúban érintett emberek megsegítésére – közölte a brit Pénzügyi Szankciók Végrehajtó Hivatala (OFSI). A pénz jelenleg egy brit bankszámlán befagyasztva várja az OFSI vizsgálatának befejezését, amíg meggyőződnek róla, hogy a vevőkön keresztül a korábbi tulajdonos nem részesül-e az eladás hasznából.

Az orosz–ukrán háború kezdete után néhány nappal a tulajdonos Roman Abramovics orosz üzletember bejelentette, hogy eladja a londoni klubot – később erre már kötelezték is a brit kormány orosz oligarchákkal szemben kivetett szankciói. Május elejére született megállapodás az eladásról. A klubot Todd Boehly és a Clearlake Capital befektetői csoport vásárolta meg 4,25 milliárd fontért.

Roman Abramovics 2003 óta volt a Chelsea tulajdonosaForrás: Origo
04:34
Leállt a tv-sugárzás

A kelet-ukrajnai Petrovszkij város televíziós adótornya súlyosan megrongálódott egy ágyúzás során, ezért a vételkörzetében leállt a műsorsugárzás.

04:19
42, Ukrajnával szövetséges országot ért orosz hackertámadás

Az orosz hackerek a háború kezdete óta 42, Ukrajnával szövetséges országban indítottak kibertámadásokat célpontok ellen – közölte a Microsoft. A technológiai óriás szerint a hackelési kísérletek az esetek 29%-ában sikeresek voltak, a sikeres hálózati behatolások legalább negyedében adatokat loptak el.

A célpontok közel kétharmada NATO-tagállamokat érintett, a fő célpont az Egyesült Államok volt. Az Ukrajnába irányuló katonai segítségnyújtás fő csatornája, Lengyelország ellen volt a második legtöbb támadás, míg az elmúlt két hónapban Dánia, Norvégia, Finnország, Svédország és Törökország regisztrált több behatolási kísérletet.

Feltűnő kivétel Észtország, ahol a Microsoft nem észlelt orosz kiberbehatolást azóta, hogy február 24-én megindult az orosz invázió.

04:00
Ez történt szerdán

Előző napi tudósításunkat ITT TALÁLJA.

33