Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 122. napjáról.

08:06
Liszicsanszkra koncentrálnak az oroszok

Az orosz erők megpróbálják elvágni Liszicsanszkot, az itteni csapataikat töltik fel  - jelentette az ukrán vezérkar. 

Bakhmut irányában viszont az ukránok visszaverték az orosz támadásokat Volodimirivka és Pokrovske települések közelében, visszavonulásra kényszerítve őket - áll a jelentésben.

06:51
Orosz rakétatámadás Dnyipropetrovszkban

Rakétatámadás ért több dnyipropetrovszki területet, közöttük Grecsanopodiv, Zelenodolszk és a Scsirkovszkij körzetet lőtték az oroszok - jelentette Olekszandr Vilkul, a Krivij Rih területi katonai közigazgatás vezetője.

06:35
Blinken: Oroszország már elvesztette a háborút

"Ukrajna rendkívüli bátorsággal és rugalmassággal védekezik, Oroszország pedig már vesztett" - mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

06:25
Rakétatámadás érte Desznát

Rakétatámadás érte Deszna települést, a csernyihivi régióban, halottakról, vagy sebesültekről egyelőre nem tudni - mondta Vjacseszlav Csaus, a Csernyihivi Regionális Államigazgatás vezetője.

05:58
Oroszország: Soha senkit nem fenyegettünk atomfegyverrel

Oroszország soha senkit nem fenyegetett atomfegyverrel - állítja az orosz külügyminisztérium információs és sajtóosztályának igazgatója.

A Nexta hírportál hozzáteszi, éppen egy hónappal ezelőtt Dmitrij Rogozin a Roszkozmosz vezetője emlékeztetett mindenkit Oroszország nukleáris arzenáljára.

05:52
Kivonulnak az ukrán csapatok Szeverodonyeckből, Liszicsanszkot még védik

Ukrajna elrendelte a csapatkivonást Szeverodonyeckből, de Liszicsanszkot még védik - írja az amerikai elemző intézet. Az oroszok próbálják bekeríteni az ukrán csapatokat ezzel egyidőben elvágni a kommunikációs csatornákat, mielőtt Szlovjankszra összpontosítanának.

05:48
Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA

22