Orbán Viktor miniszterelnök beszédével csütörtökön kezdődik, majd szombaton Donald Trumpéval ér véget Dallasban az amerikai jobboldal vezető fóruma, a CPAC.

21:24
Vége a kormányfői beszédnek

A beszéd végén a közönség felállva tapsolt. Véget ért a kormányfői beszéd, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

21:23
Orbán: Két évünk van felkészülnünk

2024-ben Ep és elnökválasztás lesz, két évünk van felkészülni. Induljunk el és győzzünk - zárta szavait Orbán Viktor.

21:22
Orbán: Fel kell vennünk a harcot

Orbán Viktor szerint a globalisták vezetők stratégiája elhúzza a háborút, és amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke. Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására - tette hozzá. Nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek egy békemegállapodást tető alá hozni. Egy erős vezetőjű Amerikára van szükség. 

Orbán végezetül azt mondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. A Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel. A kormányfő szerint most a Nyugat önmagával harcol. A globalistták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem - mondta a kormányfő. Fel kell vennünk a harcot, vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben.  

21:18
Orbán: Magyarország az utolsó ellenálló

A globális minimumadóról azt mondta, hogy Magyarország az utolsó ellenálló. Éppen ezért a jelenlegi amerikai kormányzat megszüntette a két ország közötti adómegállapodást - mondta. Ez valójában a baloldal bosszúja volt. 

Ukrajna a szomszédunk, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele - mondta. 

21:17
Nagy taps és üdvrivalgás szakítja meg a beszédet többször

Orbán Viktor beszédét többször is hatalmas taps és üdvrivalgás szakítja meg. Minden alkalommal, amikor az illegális bevándorlás megállításáról és a magyar határkerítésről van szó, a közönség nagy tapsban tör ki. Azt a mondatot pedig, hogy Magyarországon duplájára nőtt a házasságok, felére az abortuszok száma, üdvrivalgás fogadta. Amikor arról beszélt a miniszterelnök: az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén, vastaps és hatalmas éljenzés kezdődött.

21:17
"Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a siker másik tényezője, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell. A rendvédelmi szervek a szabadság őrei - tette hozzá. A rendőrök tiszteletet kell, hogy élvezzenek - mondta a kormányfő. Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye.   

A progresszívek imádják a még magasabb adókat, és ezért egykulcsos szja van Magyarországon, ami 15 százalék. 10 év alatt 10 százalékkal csökkentek az adóterhek - mondta a kormányfő. 

21:14
Orbán Viktor: A magyar alkotmány védi a családokat és a gyerekeket

Orbán Viktor ismertette, hogy jogi fal épült a genderideológiával szemben Magyarországon. A magyarok nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításba is - tette hozzá. A magyar alkotmány védi a családokat és a gyerekeket. 

21:12
Magyarország a GDP 6 százalékát költi családvédelemre

A progresszíve azt állíták, hogy a családokat nem kell megvédeni, míg Európában azt mondják, hogy a cslaád nem létezik - ismertette a kormányfő. Orbán szerint Magyarországon a család az a hely, ahol a szülők átadják a hagyományos értékeket, ezért ha a családok megszűnnek, akkor a nyugati kultúra megszűnik. Magyarország a GDP 6 százalékát költi családvédelemre. 

Az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma megkétszereződött, míg az abortuszok száma a felére csökkent - tette hozzá. 

21:10
Működik a magyar határvédelem

Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar határvédelmi rendszer működik. Azt követően, hogy megépült a fal, nullára csökkent a migráció. Idén már 160 ezer illegális átlépési kísérletet hiusítottunk meg - fejtette ki a kormányfő. Szólt a magyar migrációs szabályairól. Az unió azt szeretné, hogy adjuk fel a nulla migrációs politikánkat - tette hozzá. 

21:08
Orbán Viktor: Megállítottuk az illegális migrációt

A győzelemre kell játszani - mondta a kormányfő. El kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél. Nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközök szavaival, és új életre kell kelteni a keresztény intézményeket - tette hozzá. Magyarország egyedül áll a globális woke-kultúrával szemben - tette hozzá. Mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtak,és megállítottuk az illegális migránsok invázióját - mondta a kormányfő (hatalmas taps fogadta ezt a mondatot).

Meg kell állítani az illegális bevándorlást, és Magyarországon népszavazáson döntöttünk a migrációról. A magyarok nem akartak migrációt, és nem akartak a progresszívek szabályai szerint játszani.  

21:04
Soros nem hisz semmiben

A baloldal semmilyen korlátot nem ismer a politikában, és a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg- mondta Orbán Viktor. A legrosszabb dolgok, akkor történtek meg, amikor azok kerültek hatalomra, akik gyűlölik a kereszténységet. Az egyik ilyen Soros György, aki nem hisz semmiben amit mi teszünk - tette hozzá. Soros arra használja a hadseregét, hogy az akaratát ránk kényszerítse. Az értékeink mentenek meg minket a történelem hibáinak az elkövetésétől - mondta. A mai progresszívek fel akarják adni az értékeke, és egy érték nélküli poszt-nyugati világot akarnak - mondta a kormányfő.    

21:02
"Bíznunk kell zsidó-keresztény tanításokban"

Orbán Viktor elmondt,a hogy a sikertörténet kulcsa, hogy amikor harcolunk, akkor a 100 százalékot beleadjuk, az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért. Bíznunk kell zsidó-keresztény tanításokban - tette hozzá. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy Isten a saját képmásunkra teremtett, és így a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozni kell - tette hozzá. Legyenek benne biztosak, hogy a keresztény értékek megvédenek minket, hogy túl messzire menjünk.  

20:59
Orbán Viktor: A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok

Orbán Viktor közölte, hogy 1956-ban kezdődött a háború a szabadságért, de mi nyertük meg azt. Hálával tartozunk Ronald reaan. A kommunistákat nehéz legyőzni, mert összefogtak a liberálisokkal és erősebbek mint valaha. A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, és újra le kellett győzni őket. Mi 2010 óta folyamatosan legyőztük őket - mondta Orbán. A tegnapi győzelem azonban nem nyeri meg a holnapi meccset. 

20:57
Össze kell fogni

Tiszteljük az amerikai kormányzatot, és tisztességesen kell viselkedni a jelenlegi adminisztrációval szemben. Az Önök kormánya, korábban az Obama-kormány azonban Brüsszelt ideológia nyomás alá helyezte, és arra akarta kényszeríteni a magyar komrányt, hogy változtassa meg az alaptörvényt. Az utóbbi nagy fájdalmat okozott, és sikeresen ellenálltunk, és nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvence - mondta. A progresszív liberálisok nem akarták, hogy itt legyek, és elmondjam azt, hogy össze kell fogni, mert mi tudjuk, hogyan lehet lekűzdeni a szabadság ellenségeit. 

20:55
Orbán: Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben

Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen - mondta. Orbán közölte, hogy a baloldali médiát sikerült összezavarnia ezzel a nyitóbeszéddel, de nem akarok ötleteket adni a baloldali médiának, hogyan kell hamis híreket gyártani. Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, aki pedig az ellenkezőjét állítja, az fake news gyár. 

Orbán Viktor elmondta, hogy egyesek szerint már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát, majd pedig minden egyes évben. Hogyan lehetett tönkretenni azt, ami egyszer már tönkrement?

20:53
Régivágású szabadságharcos

Orbán Viktor elmondta, ő maga régivágású szabadságharcos. Ő jelenleg a leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfő, és egyben bevándorlásellenes. Minden nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll Magyarország - tette hozzá. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy előadást tarthat a CPAC-on, és egy beteljesedett álomnak nevezte. Az Egyesült Államok legkiválóbb konzervatívjai vesznek itt részt. 

20:51
Orbán: Európa magányos csillagállama Magyarország, hasonlóan Texashoz

Orbán Viktor beszéde elejénazt mondta, hogy Texasban a szabadság, a szuverenitás a legfontosabb, és ezért van Magyarország és Texas között valami hasonlóság. Európa magányos csillagállama Magyarország, hasonlóan Texashoz. 

A kormányfő elmondta, mi magyarok a szabadságért és a szuverenitásért, és a kereszténységért harcoltunk, és ma is folytatjuk ezt a harcot. 

20:49
Kezdődik

Kezdődik Orbán Viktor beszéde. 

20:49
A beszéd témája

A kormányfő beszédének címe és témája a „How we fight", azaz „Hogyan harcolunk". Ez volt a budapesti CPAC vezérgondolata is: Orbán Viktor tavasszal elhangzott nyitóbeszédében hosszan beszélt arról, miképpen lehet a liberális Demokrata Pártot a tengerentúlon legyőzni. A magyar miniszterelnök ekkor 12 pontos jobboldali sikerreceptet állított össze, amelyben sorra vette, hogyan lehet jobboldaliként sikerre jutni.

20:42
Megérkezett Orbán Viktor a CPAC helyszínére

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínére, ahol megkezdődtek a CPAC megnyitó előtti programjai – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor részt vett az Alapjogokért Központ fogadásán, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve:

 

a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.  

A magyar miniszterelnök ezt követően munkaebéden vett részt a CPAC vezetőségi tagjaival – mondta Havasi Bertalan.

12