Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 212. napjáról.

06:08
Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósíásunkat ITT TALÁLJA.

14:57
A háború kezdete óta 391 gyerek halt meg, 771 megsebesült

A legtöbb áldozatot Donyeck megyében dokumentálták, ahol 400 gyerek halt meg vagy sérült meg – jelentette a Legfőbb Ügyészség szeptember 23-án.

A számok nem véglegesek – nem tartalmazzák az oroszok által megszállt területeken és azokon a területeken veszteségeket, ahol még folynak a harcok.

14:31
Több mint 400 holttestet exhumáltak az izjumi tömegsírból

Ukrán tisztviselők szerint 436 holttestet ástak ki egy tömeges temetkezési helyről a kelet-ukrajnai Izjum városában.

Valamint újabb három sírhelyet találtak az ukrán erők egy ellentámadás során visszafoglalt területeken – mondta újságíróknak Oleh Szinyehubov, Harkov régió kormányzója és Volodimir Timosko, a régió rendőrfőnöke.

14:11
Újabb felvételek a népszavazásról
13:57
Lukasenko: Nem lesz mozgósítás Fehéroroszországban

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök kijelentette, hogy kormánya nem tervezi a fehéroroszok mozgósítását. Azonban rendszeresen tartanak katonai gyakorlatokat, hogy reagálni tudjanak az esetleges fenyegetésekre és terrortámadásokra.

12:39
Videó a népszavazásról
12:10
Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az ukrán fegyveres erők tájékoztatása szerint a háború kezdete óta meghalt 56610 orosz katona, valamint megsemmisítettek többek közt 2272 orosz tankot, 255 repülőt és 220 helikoptert.

11:16
Fotók a népszavazásról

Az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazás 08:00-kor kezdődött a Donyecki Népköztársaságban és a Luhanszki Népköztársaságban, valamint Herszon régióban és Zaporizzsja régió felszabadított területein.

10:06
Több civil meghalt Dnyipróban és Donyeckben

Az elmúlt 24 órában az orosz erők 30 lövedéket lőttek ki Nikopol és Marhanets ellen: két ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek – jelentette szeptember 23-án Valentyin Reznichenko, Dnyipro megye kormányzója.

Donyeck megyében az orosz támadásokban hét civil meghalt és 17 civil megsebesült az elmúlt nap folyamán – mondta Pavlo Kirilenko, a megye kormányzója

07:37
25 stratégiai orosz katonai helyszínt támadnak meg az ukránok

Az ukrán vezérkar szeptember 23-án jelentette, hogy az ország légiereje hat légvédelmi rakétarendszert vett célba, és lelőtt egy Mi-8-as helikoptert és kilenc drónt.

06:10
Több mint 11 ezer menekülő érkezett tegnap Ukrajnából

Magyarországra szeptember 22-én az ukrán-magyar határszakaszon 5926 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5427 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 195 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

05:19
Etnikai kisebbségekből merít az orosz mozgósítás

A mozgósítottak közül sokan Oroszország etnikai kisebbségi köztársaságaiban élnek, ami megerősíti azt az érzést, hogy az ország aránytalanul nagy mértékben támaszkodik az etnikai kisebbségekre, hogy a fő harcoló erőt biztosítsa Ukrajnában - írta a The Guardian. 

Toborzás Jakutföldön:

04:48
A Szumi régiót támadták az oroszok

Oroszország mintegy 130 lövedéket lőtt ki a régióra, a támadásokban négy civil sebesült meg -. jelentette a kormányzó. 

04:26
Orosz drónokat lőtt le az ukrán légierő

Az ukrán légierő négy Shahed-136-os drónt lőtt le tegnap - jelentette az ukrán hadsereg déli főparancsnoksága. 

04:12
Kvóta, kevés haszonnal

Az orosz mozgósítással a kvóta teljesül, de ezek nem jól képzett katonák lesznek, ezzel párhuzamosan jelentős belföldi ellenállást vált ki - írta elemzésében az ISW amerikai agytröszt.

04:06
Zelenszkij: A háború minden orosz otthonába bekerült

Oroszország mozgósításról szóló döntése őszinte beismerése annak, hogy a reguláris hadseregük, amelyet évtizedek készítettek fel egy idegen ország elfoglalására, összeomlott - mondta tegnap esti videóüzenetében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkij szerint a mozgósítás miatt Oroszország Ukrajna elleni háborúja az orosz állampolgárok többsége számára már nem a tévében vagy az interneten látható, hanem minden orosz otthonba bekerült.

04:02
Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT találja!

11