Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 223. napjáról.

08:08
Eltűnt egy orosz atom-tengeralattjáró

Elhagyta fehér-tengeri bázisát a K329 Belgorod nevű orosz nukleáris meghajtású tengeralattjáró – adta hírül először a La Republica, a NATO hírszerzési jelentéseire hivatkozva. A kiszivárgott jelentés állítólag arra figyelmeztet, hogy a tengeralattjáró a Kara-tengerre tarthat, ahol letesztelheti Poszeidón torpedóit.

A teljes cikk ITT olvasható!

06:09
Tegnap is több ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra

Magyarország területére október 3-án az ukrán-magyar határszakaszon 5263 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4980 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett- írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 165 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 37 ember, köztük 18 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

05:29
Újabb rettegett fegyverhez jut Ukrajna

Az aktuális, mintegy 625 millió dolláros amerikai katonai segélycsomag várhatóan négy HIMARS-t is tartalmazni fog - írta a Reuters.

A szállítmányban a nagy hatótávolságú rakétavetők mellett lőszerek, és aknamentesítéshez szükséges járművek is lesznek.

04:41
Zelenszkij: Kolosszális a kár a visszafoglalt területeken

A visszafoglalt területeken helyreállítják a közlekedés, a posta, a rendőrség működését, a normális víz-, gáz-, áramellátást, amennyire csak lehet - mondta legfrissebb tájékoztatójában az ukrán elnök, Zelenszkij azt mondta, összesen több mint 450 településről van szó csak a harkivi területen, a megszállók sok aláaknázott területet, sok buktatót hagytak hátra, szinte az egész infrastruktúrát lerombolták, a kár kolosszális.

04:30
Térképen az ukrán területfoglalás

Animáció mutatja az elmúlt hónap ukrán területfoglalását, több jelentős város, mint Lyman és Izium is újra ukrán kontroll alatt.

 

04:27
Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT találja.

22