Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 225. napjáról.

08:41
2 ember meghalt a zaporizzsjai rakétacsapásban

Olekszandr Sztaruk, Zaporizzsja megye kormányzója arról számolt be, hogy egy nő a támadás helyszínén, egy másik pedig a városi kórházba szállítás közben halt meg.

Az orosz erők számos emeletes házat célba vettek Zaporizzzsjában október 6-án. Helyi idő szerint reggel 8 órakor még mindig legalább öt ember volt a romok alatt, miközben sok embert már kimentettek, köztük egy háromévest kislányt is, aki jelenleg kórházban van.

08:03
Kijevbe tart az ENSZ atomügynökségének vezetője

Az ENSZ atomenergia-ügynökségének vezetője Kijevbe tart, hogy megvitassa egy biztonsági övezet létrehozását az ukrajnai Zaporizzsjai atomerőmű körül, miután Putyin utasította kormányát annak átvételére. „Úton vagyunk Kijevbe fontos megbeszélésekre” - írta a Twitteren Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) vezetője, aki szerint a létesítmény körüli védőövezet létrehozásának szükségessége "sürgetőbb, mint valaha".

07:16
Ez Putyin terve az elcsatolt régiókban

Amellett, hogy az orosz elnök elismerte az ukrajnai veszteségeket, ígéretet tett az elcsatolt régiók "stabilizálására" – írta a The Guardian. Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiókat múlt héten nyilvánította saját területének Oroszország.

06:25
Orosz rakétatámadás érte reggel Zaporizzsját

Hét rakéta csapódott a városba - jelentette a régió kormányzója, aki szerint az oroszok a magasépületeket vették célba.

06:09
Térképen a herszoni ukrán területfoglalás

Megerősítették állásaikat az ukránok a herszoni régióban, miután az elmúlt két napban jelentős előnyre tettek szert -írta az amerikai ISW.

05:46
Iráni drónokat lőttek le az ukránok

Hat iráni drónt lőtt ki az ukrán hadsereg tegnap, három drónt a harkovi  légvédelem, további három drónt pedig a 204. szevasztopoli taktikai repülődandár vadászpilótái - mondta az ukrán elnök.

04:39
Rosszul állnak az oroszok két elcsatolt régióban

Oroszország jelentős veszteségeket szenvedett a négy elcsatolt régió közül kettőben, orosz tisztviselők szerint erőik átcsoportosításra kerültek - írta a The Guardian. 

Mivel Ukrajna előrenyomulását keleten és délen folytatja, az orosz csapatok mindkét fronton visszavonulnak, szemben a gyorsan mozgó és mozgékony ukrán erőkkel, amelyeket fejlett, nyugatról szállított tüzérségi rendszerekkel látnak el.

04:14
Zelenszkij üzent Putyinnak

"Nincs olyan fegyver, amellyel Oroszország megnyerhetné a háborút. Az ukránok tudják, hogy miért harcolnak. És egyre több orosz állampolgár ismeri fel, hogy meg kell halniuk csak azért, mert egy ember nem akarja befejezni a háborút"  - mondta az ukrán elnök október 5-i videóbeszédében.

04:03
Megadta magát egy orosz tank legénysége - videó

A felvételt az ukrán hadsereg készítette a herszoni régióban.

04:00
Ez történt szerdán

Előző napi közvetítésünket ITT találja!

22