Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 283. napjáról.

08:30
Kanada kiterjeszti az Irán elleni szankciókat a drónok miatt

Kanada december 2-án újabb szankciókat vezetett be iráni magánszemélyek és jogi személyek ellen, köztük egy olyan cég ellen, amely segít az iráni gyártmányú Shahed-136 drónok fejlesztésében, amelyeket Oroszország a háborúban vetett be.

07:23
Több mint 12 ezren érkeztek pénteken

Magyarország területére 2022. december 2-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6490 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5612 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 200 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. december 2-án 22 ember, köztük 6 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

06:08
76-szor támadták az oroszok a határ menti településeket

Az Oroszországgal határos északkeleti Szumi megye Szeredyno-Budska, Znob-Novhorodska, Krasnopilska és Bilopilska településeket vették tűz alá december 2-án – közölte Dmitro Zsivickij kormányzó.

06:04
Mariupol fő temetője jelentősen nagyobb lett

Jelentősen megnőtt a sírok száma Mariupolban, a város nyugati oldalán található Starokrymske temetőben – derül ki a Maxar Technologies vállalat által közzétett új műholdfelvételekből.

Egymás mellett tettek közzé két műholdképet a temetőről, az egyik március 29-én készült, a másik november 30-án. A felvétel a sírhelyek számának nagymértékű növekedését mutatja.

Feltételezések szerint több mint 20 000 ember halt meg, de a mariupoli városi tanács szerint a tényleges szám ennél jóval magasabb is lehet.

05:48
Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat itt találja.

22