Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 287. napjáról.

04:55
Több mint kétszáz becsapódás a Szumi régióban

Az oroszok tegnap  226 lövedéket lőttek ki a Szumi régió hét településére - közölte Dmytro Zsivitszkij regionális kormányzó.

04:35
Robbanások Bakhmutban - videó

Az oroszok folytatták a szárazföldi támadásokat Bakhmut és Avdivka közelében - írta korábban az amerikai Háborús Tudományok Intézete (ISW). Orosz források szerint csekély előrehaladást értek el, de bekeríteni továbbra sem tudták a várost.  

04:15
Riadó egy orosz légibázison

Légiriadó volt december 6-án késő este az oroszországi Engels városának egyik repülőterén, egy nappal azután, hogy robbanások voltak két orosz légibázison is, köztük az Ukrajnától több száz kilométerre fekvő Engelsen.

04:08
Emberek millióit fenyegeti a tél Ukrajnában

Emberek millióit fenyegeti a kemény tél Ukrajnában, tekintettel az ország infrastruktúráját ért számos támadásra - hívta fel a figyelmet kedden Martin Griffiths, az ENSZ humanitárius ügynökségének vezetője a világszervezet Biztonsági Tanácsának New York-i ülésén.

"Az Ukrajna energetikai infrastruktúrája elleni támadások, ideértve az erőműveket és a távhőszolgáltatókat, emberek millióit fosztották meg a fűtéstől, valamint az áram- és vízszolgáltatástól" - hangsúlyozta Griffiths. Hozzátette, hogy mindez újabb vetületet ad a háború okozta humanitárius válságnak.

Griffiths szóvá tette az ukrajnai orosz hadművelet kezdete óta az egészségügyi intézményeket ért számtalan támadást is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig 715 ilyen esetet dokumentált kórházak, illetve más hasonló létesítmények ellen. "Ezek több mint 70 százalékát teszik ki az egészségügyi ellátórendszerek infrastruktúrája ellen világszerte elkövetett támadásoknak" - emelte ki.

04:05
Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

22