Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 467. napjáról.

11:18
Elindult a Vatikán békemissziója

Matteo Zuppi olasz bíboros, akit Ferenc pápa békeküldetéssel bízott meg, hogy segítsen az ukrajnai háború befejezésében, június 5-6-án Kijevbe látogat - jelentette hétfői közleményében a Reuters szerint a Vatikán.

10:27
Irán lőszert adott el Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz

A Sky News birtokába jutott egy fegyverszerződés, amely bizonyíték arra, hogy Irán lőszert adott el Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz - állítja egy jól értesült biztonsági forrás.

A 2022. szeptember 14-én keltezett dokumentum szerint különböző méretű tüzérségi, harckocsi lövedékekről és rakétákról van szól, valamivel több mint 1 millió dollár értékben.

09:48
Harcok törtek ki Belgorodban

Az oroszországi Belgorod régió kormányzója közölte, hogy az ukrán határ közelében fekvő Novaja Tavolzhanka városában harcok folynak.

Azt mondta, hogy az orosz erők egy "ukrán szabotőrcsoport" ellen harcolnak. További részleteket nem közöltek.

Az Oroszország Szabadsága Légió és az Orosz Önkéntes Hadtest - amely állítólag orosz állampolgárokból áll - egyaránt részt vett a térségben történt betörésekben, és a milíciák egy ma közzétett videóban azt állítják, hogy két orosz katonát fogtak el.

09:10
Két drón zuhant le az autópályára Kaluga régiójában

Kaluga régió kormányzója, Vladislav Shapsha június 5-én jelentette, hogy két pilóta nélküli drón (UAV) lezuhant az M-3 "Ukrajna" autópályán.

08:39
Légiriadót hirdettek négy ukrán régióban

Légiriadót rendeltek el Ukrajna Szumi, Poltava, Harkiv, Dnyipropetrovszk megyéiben, valamint Zaporizzsjai terület Kijev által ellenőrzött részén - derül ki az ország digitális átalakításért felelős minisztériumának online térképéből.

Az online térkép szerint az említett régiókban helyi idő szerint reggel 7.38-kor hirdették ki a riasztást.

08:10
Tűz ütött ki egy belgorodi erőműben

Belgorod régiójában kigyulladt az egyik energetikai létesítmény. Áldozatok nincsenek. Számolt be hétfőn Telegram-csatornáján a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov.

A kormányzó megjegyezte, hogy a tüzet egy drónról ledobott robbanószerkezet okozta.

07:17
Az oroszok a luhanszki régiót támadják

Rakéta- és bombatámadásokat hajtott végre az oroszok Luhanszkban, főképp katonai egységek, lőszerraktárak és egyébe katonai felszerelések voltak a célpontok - tudatta Szerhij Zybinszkij, a nyugati katonai csoport sajtóközpontjának vezetője közölte a TASZSZ hírügynökséggel.

06:14
Több mint 11 ezer menekülő jött tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5457 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6332 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

05:36
Részletek az orosz katonai sikerről

Oroszország védelmi minisztériuma azt állította, hogy a délkeleti Donyecki területen visszavertek egy nagyszabású támadást - írta a The Guardian.  A tárca szerint 250 ukrán katonát öltek meg, és 16 harckocsit, három gyalogsági harcjárművet és 21 páncélozott harcjárművet semmisítettek meg a támadás során.

Nem volt azonnal világos, hogy a bejelentett támadás az ukrán ellentámadás kezdetét jelenti-e, amelyet Kijev hónapok óta ígérget - írta a portál.

04:55
Visszavertek egy ukrán támadást az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy június 4-én reggel meghiúsított egy nagyobb ukrán offenzívát Donyeck térségében.

04:35
Drónokat, rakétákat lőttek le az ukránok

Az ukrán légierő nyolc iráni gyártmányú drónból hatot, valamint az Oroszország által június 4-én éjszaka Ukrajnára kilőtt hat Kh-101-es cirkálórakéta közül négyet lelőtt - jelentette az ujkrán vezérkar.

04:31
Kétéves kislány az orosz rakétacsapás áldozatai között

Egy kétéves kislányt találtak holtan egy lakóház romjai alatt a dnyipropetrovszki Pidhorodne városában, amelyet június 3-án orosz rakétatámadás ért - közölte Szerhij Liszak helyi kormányzó.

04:25
Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésónket ITT OLVASHATJA!

22