Élő közvetítésünk az izraeli háború 45. napjáról.

04:47
Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

21:28
Muszlim terroristákat pénzeltek az amerikai demokraták a terrorellenes pénzekből

Kalifornia demokrata kormányzója 200 000 dollárt ítélt oda a San Diegó-i Iszlám Központnak, amely két 9/11-es gépeltérítő mecsetjének adott otthont - írja a Mandiner.

A kaliforniai Newsom-kormányzat 200 000 dollárt ítélt oda a Sajjadia Iszlám Társaságnak a nonprofit biztonsági támogatási program keretében, amelynek célja, hogy segítse a nonprofit szervezeteket a terrortámadások elleni védelemben, ugyanakkor aggályok merültek fel az ilyen támogatások egyes kedvezményezettjeivel kapcsolatban – idézi a Mandiner a Washington Free Beacont.

16:59
Oroszország arab külügyminisztereket lát vendégül

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában fogadja az Arab Liga országainak és az Iszlám Együttműködés Szervezetének külügyminisztereit, hogy megvitassák a gázai háborút - írja az Associated Press.

16:46
25 Libanonból indított rakétát észleltek

Az IDF szóvivője bejelentette, hogy hétfőn 25 rakétakilövést észleltek Dél-Libanonból Izrael felé, a határ mentén. A közlemény szerint három pilóta nélküli repülőgép csapódott be egy katonai állásba. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

16:21
Rakétaeső Észak-Izraelben

15 rakéta zuhant Kiryat Shmona észak-izraeli város közelében; áldozatokról nem érkezett jelentés.

15:58
A hadsereg több száz gázai terroristát hallgat ki

A hadsereg szóvivője közölte, hogy a hadsereg 504-es hírszerző egységének nyomozói mintegy 300 gázai terroristát hallgattak ki az övezetben zajló szárazföldi művelet során, akiket később további kihallgatásra izraeli területre vittek.

15:39
Letartóztattak egy magas rangú Hamász-tagot

A hadsereg bejelentette a Hamász egyik magas rangú ciszjordániai tisztségviselőjének és 15 másik körözött személynek a letartóztatását.

15:10
Evakuálják a koraszülötteket

A Palesztinai Vörös Félhold Társaság a közösségi médiában közölte, hogy a Gáza északi részén lévő al-Shifa kórházból evakuált koraszülöttek közül 28-at most a rafahi határátkelőhöz visznek.

14:29
Szirénáztak a gázai határ menti településeken

Szirénák szólaltak meg Nir Ozban és Nirimben.

14:04
Hétfőn várhatóan 40 teherautó érkezik a Gázai övezetbe

Bejelentették hogy a következő órákban várhatóan 40 segélyszállító teherautó érkezik Gázába a rafahi átkelőn keresztül, amelyek az Egyesült Arab Emírségek által küldött felszereléseket viszik be egy tábori kórház létrehozására.

13:48
Több foglyot engedhetnek szabadon

Az izraeli Haaretz azt állítja, hogy egy "a Hamásszal folytatott tárgyalásokban részt vevő" forrás azt mondta, hogy a szervezet fontolgatja, hogy növeli a túszok számát, akiket hajlandó elengedni.

Az újság szerint a forrás azt mondta, hogy a tárgyalások folytatódnak, és azt állítja, hogy "az Izrael és a Hamász közötti közvetett kapcsolatok már kétszer is meghiúsultak", és hogy több türelemre van szükség.

13:15
Egyre több vezetőt likvidálnak

A hadsereg hétfőn folytatta hadműveleteit a Gázai övezetben, és megölt három Hamász-hadosztályparancsnokot, miután a Shin Bet és a Katonai Hírszerzési Igazgatóság a terroristákhoz vezette őket - írja a Jerusalem Post.

Az izraeli erők a földön és a levegőben folytatták a terrorista infrastruktúra, köztük az alagutak megsemmisítését Gáza egész területén.

12:31
Két további katona is meghalt

Az izraeli hadsereg újabb két katonát nevezett meg, akiket a Hamász elleni hadjárat során öltek meg. Közölte, hogy Eitan Dishon és Yanon Tamir egyaránt a mai napon halt meg a Gázai övezet északi részén végrehajtott akció során.

A hadsereg most azt mondja, hogy összesen 66 katonát vesztett el az október 7. óta tartó háborúban.

11:55
Izrael lezárja az indonéziai kórházat

A Hamász által ellenőrzött Gázai övezet egészségügyi minisztériuma arról számolt be, hogy az IDF katonái körbeveszik a Gázavárosban lévő Indonéziai Kórházat. A minisztérium közleménye szerint a kórházban mintegy 200 alkalmazott dolgozik, és több ezer, otthonából kitelepített lakos talált menedéket a táborban - írja a Haaretz.

11:26
Irán tagadja, hogy köze lenne a jemeni hútik által a Vörös-tengeren elfoglalt hajóhoz

Irán tagadja azokat az izraeli állításokat, amelyek szerint köze lenne ahhoz, hogy a jemeni hútik elfoglaltak egy brit tulajdonú és japán üzemeltetésű teherhajót a Vörös-tengeren - közölte Nasszer Kanáni külügyminisztériumi szóvivő hétfőn sajtótájékoztatón, tájékoztat a Reuters.

10:55
Több mint 100 gázai evakuált érkezik Törökországba

Több mint 100 gázai evakuált személy érkezik hétfőn Törökországba, köztük több tucatnyi ember, akiket ott fognak orvosi kezelésben részesíteni - közölte a török egészségügyi miniszter és egy külügyminisztériumi forrás, írja a Reuters.

10:23
Nemrég szirénáztak Észak-Izraelben

Nemrég szirénáztak Baramban és Kissufimban.

09:54
Legalább 70 halott a Gáza déli részén lévő kórház közelében történt robbanás után

Legalább 70 ember meghalt egy kórházban a Gázai övezet déli részén egy közeli izraeli légi csapást követően - közölte az Orvosok Határok Nélkül (MSF), írja az izraeli média.

Több tucat beteget, köztük gyerekeket és serdülőket kellett "súlyos égési sérülésekkel" ellátni a Nasszer orvosi komplexumban - közölte a szervezet vasárnap késő este a kórházban dolgozókra hivatkozva.

A Khan Younis városában történt csapás a kórháztól 1 kilométerre történt - közölte a csoport. Közvetlenül a támadás után összesen 122 beteg érkezett a kórházba. "A kórház zsúfolásig megtelt" - közölte az Orvosok Határok Nélkül.

08:59
Azonnali tűzszünetet akarnak arab és iszlám országok

A Gázai övezetben dúló harcok azonnali leállítására és tűzszünetre szólított fel több arab és iszlám ország külügyminisztere hétfőn Pekingben.

"Azért vagyunk itt, hogy világos üzenetet küldjünk: most azonnal véget kell vetni a harcoknak és a mészárlásnak, és azonnal Gázába kell juttatni a humanitárius segélyeket" - jelentette ki Feiszal bin Farhán Ál Szaúd szaúd-arábiai külügyminiszter.
A tárcavezetők mindeközben felszólították a nyugati országokat, "ne próbálják Izrael palesztinok elleni műveleteit a zsidó állam önvédelmének beállítani". (MTI)

08:16
Kína a kétállami megoldás pártján

Kína teljes mértékben támogatja a gázai kétállami megoldásra irányuló felhívást a legutóbbi rijádi iszlám-arab csúcstalálkozón – jelentette ki a kínai külügyminiszter az arab és iszlám országok minisztereivel Pekingben tartott találkozóján.
Wang Yi azt is elmondta, hogy a nemzetközi közösségnek most kell cselekednie, és hatékony intézkedéseket kell hoznia a humanitárius katasztrófa megszüntetése érdekében – írja a Reuters.

12