Az apró újburgonyát főzzünk meg. Ha kicsit kihűlt, tisztítsuk meg és vágjuk fel karikára. A nyári káposztát vágjuk körülbelül két centis darabokra. Öt percig sós vízben főzzük. A káposztát szedjük ki a főzővizéből, és a léből tegyünk félre hat deciliternyit.
A vajat forrósítsunk fel egy lábasban, adjunk hozzá a lisztet, pár percig kevergessük, majd engedjük fel a káposzta főzővizével, és a forró tejjel. Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, sóval. Állandó kevergetés mellett főzzük legalább 10 percig.
A húsos szalonnát vágjunk kockára, majd egy serpenyőben pirítsuk meg.
Egy közepes hőálló tálat kenjünk ki a szalonna zsírjával. Egy edénybe keverjük össze a pirított szalonnát, burgonyát, káposztát és a mártást. Öntsük a sütőedénybe, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20-30 percig.
Elkészítési ideje: 1 óra 40 perc
Egy adag kalóriaértéke: 660 kcal (2764 kJ)