Vágólapra másolva!
Christina Applegate mindössze egy pár kesztyűt viselve kampányol a PETA állatvédő szervezetnek: az új képeslappal arra kívánják felhívni az emberek figyelmét, ne vásároljanak valódi szőrméből készült ruhadarabokat.
Vágólapra másolva!

Christina Applegate amerikai színésznő, a Rém rendes család című sorozat főszereplője meztelenül, mindössze egy pár kesztyűt viselve kampányol a PETA nevű állatvédő szervezetnek. Az új reklámmal arra kívánják felhívni az emberek figyelmét, hogy ne vásároljanak olyan ruhadarabokat, amelyekhez valódi szőrmét használtak fel.

A fotókból speciális, interneten is elküldhető képeslap is készült - a "kártya" szövege a következő: "Húzd ki az ajándéklistádról a kegyetlenséget azzal, hogy nem veszel valódi szőrmebundát, szőrmegallért vagy muffot - csak műszőrmét."

"Egész életemben, kisgyermekkorom óta imádom az állatokat, mindenem teli van kutyaszőrrel" - mondta a 35 éves színésznő a PETÁ-nak. "Nagyon örülök ennek a felkérésnek, és egyáltalán nem zavar, hogy egy kicsit provokálom az embereket. A szőrmekereskedelem kegyetlenségére mindenképpen fel kell hívni a figyelmet, még akkor is, ha ezt drasztikus eszközökkel tesszük."

Forrás: [origo]


Applegate azt is elmondta, 15 éves kora óta vegetáriánus - sőt, már nem is tudja, milyen húsféléket lehet kapni az üzletekben.

"Tinikoromban egy forgatáson elém raktak valamilyen húst (sajnos, már nem tudom, milyet, mert húsz éve szinte rá sem nézek), és egy kicsit véres maradt" - mesélte a színésznő. "Akkor tudatosult bennem, hogy az, amit épp megenni készülök, néhány nappal azelőtt még élt. Egyik napról a másikra mondtam le a húsevésről."

Christina Applegate azt is bevallotta, egyszer neki is volt szőrmebundája - hat éves korában kapott egyet, de "szerencsére egy tél alatt kinőtte".