Laura Bush bemutatta a Fehér Ház karácsonyi dekorációit

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök felesége, Laura Bush bemutatta a Fehér Ház 2007-es karácsonyi dekorációit. Az idei ünnep témája: karácsony a nemzeti parkokban.
Vágólapra másolva!

Múlt hét végén Laura Bush, az amerikai elnök, George W. Bush felesége bemutatta a sajtónak az elnöki rezidencia, a Fehér Ház karácsonyi dekorációját. Az idei téma: karácsony Amerika nemzeti parkjaiban.

"A nemzeti parkok lettek az idei karácsony fő ihletői, és a legnagyobb karácsonyfára is ezzel kapcsolatos díszeket raktunk" - mondta Mrs. Bush az újságíróknak. "391 nemzeti parkot kértünk meg arra, hogy készítsen díszeket. Helyi képzőművészek alkották meg a gömböket, így azok mindegyike egyedi és különleges."

A legnagyobb karácsonyfa - amely a Fehér Ház Kék termében helyeztek el - közel 35 méter magas. További fák díszítik a kisebb szobákat, a bejáratokat és a folyosókat is.

"A díszeket úgy válogattuk össze, hogy megmutathassuk az Egyesült Államok természeti csodáit, gazdag állat- és növényvilágát" - árulta el a First Lady a hivatalos ceremónián.

"Számos, nemzeti parkokban látható állatot mintázó dekorációnk van: sasok, prérifarkasok, medvék, rókák jelennek meg a fán."

Laura Bush azt is elmondta, hogy már 2007 márciusában elkezdte szervezni az idei karácsonyt, a munkálatokban több száz ember vesz részt - a végeredményt pedig várhatóan 60 ezren tekintik majd meg.

Forrás: [origo]

Néhány a díszek közül



A First Lady hangsúlyozta: idén sokkal jobban figyeltek arra, hogy helyi termékeket vásároljanak, és támogassák az amerikai kézműveseket.