Vágólapra másolva!
Házasságot - jó esetben - egyszer köt az ember életében, valakivel, akivel hosszú távra tervez. A celebek világában azonban az esküvő inkább csak egy lehetőség a bulizásra, a házasság pedig a szükséges rossz, amely van, hogy alig tart tovább, a nászútnál. Következzenek a legrövidebb sztárházasságok - az azóta révbe ért Jennifer Lopez és a táncosa románcától, Pamela Anderson és Kid Rock viharos frigyén át, a némafilm király Rudolph Valentino történetéig, aki mindössze hat órát volt leszbikus kolléganőjének, Jean Ackernek a  férje.
Vágólapra másolva!

Jennifer Lopez és Chris Judd - 10 hónap

Jennifer Lopez amerikai énekesnő egy klipforgatáson ismerte meg a táncos-koreográfus Chris Juddot, akivel 2001 szeptemberében kötöttek házasságot. A pár alig tíz hónappal később már el is vált - rossznyelvek szerint ebben igen nagy szerepe volt Ben Affleck színésznek, akire Lopez "lecserélte" a férjét, alig három nappal a válás kimondása után.

Elizabeth Taylor és Conrad 'Nicky' Hilton - 8 hónap

Elizabeth Taylor amerikai színésznő 19 évesen, 1950 májusában ment hozzá a milliárdos hotel-örököshöz, Conrad 'Nicky' Hiltonhoz, elsősorban azért, hogy végre "felnőttnek tekintsék". A gondok azonban a nászéjszakán elkezdődtek, és a pár alig nyolc hónappal később elvált. Mint utólag kiderült, Hilton sokszor fizikailag is bántalmazta a feleségét, ha az nem a neki tetsző módon cselekedett. A színésznő élete során összesen nyolcszor ment férjhez.

Renée Zellweger és Kenny Chesney - 7 hónap

Renée Zellweger Oscar-díjas színésznő egy jótékonysági rendezvényen ismerte meg a countryzenész Kenny Chesney-t, és az első randevújuk után négy hónappal össze is házasodtak - a válást még abban az évben kimondták; Zellweger - aki négy hónappal az esküvő után beadta a válási papírokat, "elhidegülésre" hivatkozva - később azt mondta, a házasság "élete legnagyobb hibája volt".

Axl Rose és Erin Everly - 7 hónap

A Guns 'n Roses együttes frontembere, Axl Rose 1990-ben vette feleségül Erin Everlyt - a rocker egyszerűen megzsarolta barátnőjét, hogy öngyilkos lesz, ha nem megy hozzá. A villámesüvő után már egy hónappal Rose ott akarta hagyni a feleségét, végül még fél évig húzták, de hamarosan elváltak. Everly később bírósági keresetet nyújtott be Rose ellen, azzal vádolva őt, hogy bántalmazta.

Charlie Sheen és Donna Peele - 4 és fél hónap

Charlie Sheen amerikai színész azzal ünnepelte a harmincadik születésnapját, hogy feleségül vette Donna Peele modellt, akit alig hat héttel korábban ismert meg. A színész akkor azt nyilatkozta: "megtalálta a lelke másik felét". A házasságnak azonban alig néhgy hónappal és 24 nappal később vége lett - a szakításban az is közrejátszott, hogy kiderült, Sheen rendszeres látogatója volt Hollywood leghíresebb bordélyházának, és közel ötvenezer dollárt költött prostituáltakra.

Pamela Anderson és Kid Rock - 4 hónap

Pamela Anderson amerikai színésznő 2006 júliusában ment hozzá Kid Rock zenészhez - 2002-ben egyszer már eljegyezték egymást, de akkor még az esküvő előtt szakítottak. A pár, második alkalommal, összesen három ceremóniát tartott, de az esküvők után alig négy hónappal már be is adták a válási papírokat, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Anderson azóta még egyszer férjhez ment - és az a házassága is válságba került.

Nicholas Cage és Lisa Marie Presley - 3 és fél hónap

Az Elvis-rajongó Nicholas Cage amerikai színész titokban vette feleségül imádottja lányát, Lisa Marie-t 2002-ben - annak ellenére, hogy előtte hónapokon keresztül folyamatosan veszekedtek, sőt, Presley egy komoly vita után egyszerűen a tengerbe hajította 65 ezer dolláros eljegyzési gyűrűjét. A házasság mindössze 108 napig tartott, de Presley állítása szerint "kifejezetten jót tett a kapcsolatuknak" és "azóta mindketten boldogabbak".

Forrás: [origo]

A Király lánya és lovagjának dicsőséges 108 napjából egy pillanat

A többi versenyzőről képek itt!



Eminem és Kim Mathers - 3 hónap

Eminem amerikai rapper és Kim Mathers kétszer is megpróbáltak együttélni: először 1999-ben házasodtak össze, akkor egy évig bírták, majd Eminem válást kezdeményezett, de sikerült kibékülniük; újabb egy év múlva azonban mégis elváltak. A pár 2006-ban újra összeházasodott, de Eminem három hónap után véget is vetett a kapcsolatnak. Ahogy a zenész egyik barátja fogalmazott: "sem egymással, sem egymás nélkül nem tudnak élni, ezért folyamatosan próbálkoznak."

Aaliyah és R. Kelly - 3 hónap

A 2001-ben, repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt énekesnő, Aaliyah 1994-ben, mindössze 15 évesen, hamis papírokkal, titokban ment feleségül R. Kelly zenész-producerhez - aki azóta többször is állt bíróság előtt pedofília vádjával. Az esküvőt mindkét fél tagadta, de egy lap nyilvánosságra hozta a házassági anyakönyvi kivonatot. A házasságot a papírok megjelenése után azonnal érvénytelenítették, miután kiderült, hogy Aaliyah kiskorú volt a ceremónián.