Villámesküvők, meglepetés-válások és a visszatérő Britney Spears

Vágólapra másolva!
Titokban megtartott esküvőktől és meglepő válásoktól volt hangos a bulvársajtó 2008-ban. Néhány hírességet letartóztattak (megint), néhányuknak az életükért kellett küzdenie. A tavalyi év nagy vesztese, Britney Spears pedig előbb teljesen összeomlott, majd diadalmasan visszatért. Erre figyeltünk az elmúlt 12 hónapban.
Vágólapra másolva!

Titkos villámesküvők

Idén is volt jó néhány olyan híres pár, amelyik úgy döntött, hogy "örökre" összeköti az életét - ám volt, amelyik igyekezett titokban tartani a nagy eseményt; vagy, az eljegyzést még bejelentették hivatalosan, a ceremóniát azonban a fotósok legteljesebb kizárásával bonyolították le. Sőt, egy-egy híresség csak úgy, kutyafuttában mondta ki a boldogító igent...

Beyoncé Knowles énekesnő és Jay-Z áprilisban döntöttek úgy, hogy hat év után összeházasodnak: egy élelmes hivatalnok árulta el, hogy házassági engedélyért folyamodtak egy kisváros bíróságán. Bár bennfentesek tudni vélték, hogy a Destiny's Child egykori tagja és rapper kedvese még heteket töltenek az esküvő megszervezésével, kiderült, hogy Knowlesék alig két nappal később, New Yorkban tartották meg a lagzit. Beyoncé fél évvel később beszélt először az esküvőjéről: egy interjúban közölte, hogy "nem érdeklik a hagyományok", és "azt akarta, hogy a lagzi a szerelmük meghitt ünnepe legyen".

Egy másik díva, Mariah Carey szintén a legnagyobb titokban ment hozzá kedveséhez, Nick Cannon zenészhez, alig pár nappal azután, hogy kiderült: megtartották az eljegyzést - sőt, korábban még azt sem tudta senki, hogy a többszörös Grammy-díjas Carey és a nála tíz évvel fiatalabb Cannon együtt vannak. A két híresség egy bahamai szigeten kelt egybe, alig pár vendég jelenlétében (még a legközelebbi családtagok sem voltak hivatalosak az eseményre) - Carey később közölte, hogy "szeretné bepótolni" az esküvőt, és egy második, látványosabb ceremóniát is szeretne.

Titokban mondta ki a boldogító igent Scarlett Johansson amerikai színésznő is: májusban jelentették be, hogy ő és kedvese, Ryan Reynolds színész eljegyezték egymást, ám az esküvő pontos időpontját nem voltak hajlandóak elárulni (csak annyit lehetett tudni, hogy valamikor az amerikai elnökválasztás után lesz a nagy nap, hogy Johansson testvére, aki Barack Obama kampánycsapatában dolgozott, jelen lehessen). Szeptember végén azonban Reynolds szóvivője megerősítette, hogy Johannson és Reynolds megtartották az esküvőt. A Vicky Christina Barcelona főszereplője elmondta, hogy azért próbálta meg titokban tartani, hogy mikor megy férjhez, mert "egy hatalmas hollywoodi esküvő gondolata egyszerűen elborzasztja".

Nelly Furtado kanadai énekesnő ugyan elárulta, hogy (még tavaly) eljegyezte a barátja, Demacio Castellon hangmérnök, azt azonban, hogy férjhez ment, csak hónapokkal később, a ceremónia megtartása után hozta nyilvánosságra: egy interjúban, az újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy "már hónapok óta él házasságban, tökéletesen boldogan".

Az "év legminimalistább esküvője" cím Jessica Albát és Cash Warrent illeti: a 27 éves színésznő és producer párja a lányuk születése előtt három héttel kötötték össze az életüket a Beverly Hills-i városházán - meghívottak, fotósok és felhajtás nélkül.