Gyümölcsöző kapcsolatok<br/>

Vágólapra másolva!
A rendszeres gyümölcsfogyasztás az egészséges életmód elengedhetetlen része. A gyümölcsökben található vegyi anyagok, cukrok és vitaminok pozitív hatásairól már sokat olvashattunk. Cikkünkben a legkedveltebb gyümölcsök azon egyedi tulajdonságairól írunk, amelyek miatt még inkább ajánlott, hogy rendszeresen szerepeljenek étrendünkben.
Vágólapra másolva!

Cseresznye

A köszvény megelőzésének leghatásosabb szere. Segítségével kiürül a szervezetből az egyoldalú (húsban gazdag) táplálkozás miatt felgyülemlett húgysav, mely az ízületi fájdalmakat okozza.

Alma

Ha naponta megeszünk egy almát, akkor nemcsak a látásunk lesz jobb, de légzésünk is könnyebbé válik, állítják londoni kutatók. Kimutatták, hogy azoknak, akik hetente öt vagy annál több almát fogyasztanak, sokkal jobbak a légzési funkcióik. Az almában található kvercetin nevű antioxidáns vegyület pozitív élettani hatással van a tüdő sejtjeire, a szemre is, és csökkenti a daganatos megbetegedések előfordulásának kockázatát is.

Banán

A banán kifejezetten a sportos életmódot folytatók eledele. Értékesebb tápanyagai között találjuk a káliumot, mely fontos a gyakran erős izommunkát végzőknek. A banán energiadús tápanyag, így sportoláskor különösen ajánlott, sokkal egészségesebb, mint bármely sportital.

Áfonya

A vörösáfonyában található vegyületek hatására elmúlnak a szervezet gyulladásai - pl. a húgyutak fertőzéses állapotai, így a hólyaghurut is.
A fekete áfonya vegyületei megakadályozzák a daganatos betegségek kialakulását, és emellett segítik a rövid távú memória működését is.

Füge

A füge különösen ajánlott azoknak, akik nem fogyaszt(hat)nak tejtermékeket, ugyanis nagyon magas a kalciumtartalma, így csontvédő hatású.