Heti horoszkóp január 19-től 26-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nagyon nehézkesen, kellemetlen tapasztalatokkal indul neked a hét, és talán te magad sem tudod megmagyarázni, hogy miért van rossz kedved és miért reagász mindenre a kelleténél negatívabban. Mindenben csak a rosszat látod, és semmi nem tud felvidítani. Néhány napot bizony várnod kell, amíg visszatér a lelkesedésed - talán fel tudod gyorsítani ezt a folyamatot, ha nem mész bele feleslegesen feszültséget okozó helyzetekbe, sokat pihensz és találsz magadnak olyan elfoglaltságokat, amelyek segítenek lazítani vagy feltöltődni! A hétvége szerencsére már kiegyensúlyozottabban telik, ám ezért neked is tenned kell!

Bika (április 21. - május 20.)
Jó kedvű, lelkes és bizakodó vagy, bár egy kicsit bizonytalanul szemléled az életet - nem tudod ugyanis, hogy mit kellene döntened azokban az ügyekben, amelyekkel nap mint nap szembetalálkozol. Különösen az érzelmi kérdésekben lehetsz döntésképtelen, elsősorban az eshet nehezedre, hogy őszintén megmondd másoknak a véleményedet. Nem akarsz senkit megbántani, de úgy érzed, ha nem mondhatod ki, ami a szívedet nyomja, akkor felrobbansz. Szerencsére, a jó hangulatod segíthet abban, hogy átvészeld ezt a nehézkes időszakot - sőt, a könnyedséged segítségével még új barátokat is szerezhetsz magadnak, és a régebbi kapcsolataidat is megerősítheted.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Túl gyors, túl hirtelen vagy a hét első napjaiban, és ez azzal járhat együtt, hogy a többiek - a munkatársaid, a családtagjaid, a barátaid - nehezebben veszik fel a ritmusodat, ebből pedig több konfliktusod is származhat, hiszen te gyorsaságot vársz el a többiektől, ők pedig azt szeretnék, ha megfontoltabban viselkednél. Próbálj megfelelni másoknak, mert az ő segítségükre biztosan számíthatsz a nehezebb pillanatokban! A hét második felében a társasági életed igencsak fellendülhet, több meghívást is kaphatsz, amelyeket nem érdemes visszautasítanod, hiszen olyan emberekkel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba, akikkel később szoros barátságot alakíthatsz ki.

Rák (június 22. - július 22.)
Érdemes lenne egy kicsit jobban hallgatnod az intuíciódra, a belső, ösztönös hangodra, mert olyan dolgokat súghat neked, amelyekre korábban nem is gondoltál. Ez pedig arra is jó módszer lehet, hogy régóta fennálló problémákat könnyen és gyorsan megoldj. Ezen a héten azt is sikeresen elsajátíthatod, hogyan mondj nemet olyan kérésekre, feladatokra, amelyekhez nem fűlik a fogad. Erre pedig nagy szükséged lehet, ha nem akarsz folyamatosan saját magad után futni, és pontosan azokat a feladatokat kihagyni - a felelőtlen ígérgetés miatt -, amelyek neked a legfontosabbak.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
A legfontosabb feladatod az lehet ezen a héten, hogy többet foglalkozz saját magaddal és a saját érzelmi életeddel. Van ugyanis néhány ügy, amit rendbe kellene tenned magadban ahhoz, hogy a következő hetekben kiegyensúlyozottabb legyél, és ne aggodalmaskodj annyit. Ha szükségéd érzed, akkor keress magadnak valakit, aki segíthet átvészelni ezt az időszakot - ám arra ügyelj, hogy ne tolódjon el a hangsúly a saját életedről a másikéra... Ne akard mások gondjait is magadra venni. A hétvégén nagyon energikus és lelkes lehetsz, ezért, ha szeretnél valami újat megvalósítani az életedben, akkor ezek a napok megfelelőek lehetnek az újrakezdésre.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Apróságokkal lehet téged a legjobban lenyűgözni a következő napokban, és te magad is a részletekkel foglalkozol a legszívesebben - igaz, ez magában rejti azt a veszélyt, hogy elveszel és nem tudod a nagyobb képet szemlélni, így pedig fontos dolgokról maradhatsz le. A hét második felében meglepően erőszakos és arrogáns lehetsz, és annak örülsz a legjobban, ha mindenki úgy cselekszik, ahogyan te azt elképzeled. Ebből azonban támadhat néhány konfliktusod - amit, a személyiséged miatt - már nem tudsz olyan jól kezelni, ezért mindenképpen te jössz ki vesztesen a helyzetből.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
El kell döntened, hogy mennyit vagy hajlandó adni magadból másoknak - illetve, hogy mennyire vagy kíváncsi mások magánéletére, titkaira, mondanivalójára, amelyet szeretnének veled megosztani. Ezt pedig jó lenne már a beszélgetések elején tisztázni, mert az senkinek nem esik jól, ha nem figyelnek rá. Inkább udvariasan mondd el a másiknak, hogy most könnyedebb, lazább együttlétre vágysz! A hét második felétől igen kreatív napjaidat éled, és rengeteg érdekes ötlet az eszedbe juthat - sőt, most még arra is tökéletesen felkészültél, hogy mindent megvalósíts!

Skorpió (október 23. - november 21.)
Magabiztosnak és energikusnak érzed magad a hét első napjaiban, és kész vagy rengeteg dolgot elvégezni - még mások feladatait is szívesen átvállalod, legyen szó akár házimunkáról, akár a munkahelyi ügyekről, vagy szívességekről a barátaidnak. Sőt, talán egy kicsit még jobban is tudod, hogy mit szeretnének, mint ők - ez egészen addig jó, amíg csak segítesz nekik dönteni, és nem próbálsz meg rájuk erőltetni semmit. A hét végét elmélkedéssel töltöd a legszívesebben, ám ez magában rejti azt a veszélyt is, hogy olyan dolgokon is aggodalmaskodni kezdesz, amin valójában nem kellene.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Elég csendes, nyugodt heted lesz, amikor csak a saját ügyeiddel, gondolataiddal kell foglalkoznod. Talán jobb is, ha nem osztasz meg mindent másokkal, hanem csak magadban tisztázod le, amit érzel. Ha így teszel - vagyis, ha végre eldöntöd, hogy mit szeretnél és mit akarsz megvalósítani -, akkor a hét második felétől elképesztő energiák állnak majd a rendelkezésedre, hogy mindezt megvalósítsd. Foglalkozz elsősorban saját magaddal és a saját vágyaiddal. Ettől még nem leszel önző, sőt, ha képes vagy jobban harmóniába kerülni magaddal, kevesebb időt töltesz majd aggodalmaskodással és sokkal jobban tudod majd élvezni az életed!

Bak (december 22. - január 20.)
Ezen a héten a szokásosnál is jobban szükséged lehet a barátaidra, a szeretteidre, mert most tényleg kellhet valaki, aki mindig melletted áll és feltétel nélkül elfogad téged. Ne szégyelld, ha segítséged kell kérned - ez egyáltalán nem a gyengeség jele, inkább azt jelzed azzal, hogy tisztában vagy a saját határaiddal, hibáiddal és lehetőségeiddel, és kész vagy arra is, hogy változtass ezeken! A hét második felétől sokkal optimistábban látod az életet, még akkor is, ha korábban egy kicsit elkeserített az, amit tapasztaltál. Próbálj meg nem bűnbakot keresni (főleg nem saját magadat hibáztatni), inkább tekints a jövőbe, ahelyett, hogy a múlton rágódnál!

Vízöntő (január 21.-február 19.)
Egy kicsit elúszhattál a feladatokkal az utóbbi hetekben, ezért, ha nem akarod, hogy az összes szabadidődet feleméssze az, hogy az éppen elvégzednő dolgokon töröd a fejed, vagy éppen amiatt aggodalmaskodj, hogy mit felejtettél el, akkor írd össze, hogy mikor mit kell megcsinálnod, és szépen, lassan számolj fel mindent. Ha kell, akkor írj magadnak egy szigorú, de betartható napirendet - akár egy új, elegáns noteszt is vehetsz magadnak (a befektetés mindenképpen megtérül majd, ha használod ezt a jegyzetfüzetet). A hét vége felé próbáld meg kihasználni, ha egyedül lehetsz. Sok félreértés lehet ugyanis az életedben, és ha belemész a vitákba, olyan kapcsolatokat is elronthatsz, amelyek egyébként nagyon jól működnének.

Halak (február 20.-március 20.)
Talán nem is lesz időd pihenni ezen a héten, mert nagyon sokat dolgozol, és otthon, a szabad óráidban is csak a kötelezettségeiden töröd a fejed. Ám ennek mindenképpen kellemetlen következményei lehetnek: a családtagjaid, barátaid ugyanis szóvá tehetik, hogy túl elfoglalt vagy, és nincs időd rájuk. Próbáld megtalálni a helyes egyensúlyt, és ne hagyd, hogy a "hivatalos" ügyek a fejedre nőjenek. A hétvégén olyan hatalmi kérdésekre kell választ találnod, amelyek az egész további életedre hatással lehetnek: talán egy családon belüli rangsort kell egyszer s mindenkorra eldönteni, de az is előfordulhat, hogy a munkahelyeden kell a kezedbe venni az irányítást.