Zöldborsós-citromos és mazsolás kuszkusz

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Zöldborsós-citromos kuszkusz

Egy lábasba tegyünk egy evőkanál olajt, fonnyasszunk meg benne egy kis fej összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítsük. Öntsünk rá 3,75 dl csirkelevest, vagy vizet és csirkeleves kockát. Egy nagy marék zöldborsót, egy szál reszelt répát, és egy citrom reszelt héját keverjünk bele. Forraljuk fel és ha forr, 2,5 dl kuszkuszt öntsünk bele, takarjuk le fedővel és azonnal vegyük le a tűzről. 5-6 perc elteltével lazítsuk fel villával, majd egy csokor összevágott petrezselyem zöldet és egy citrom levét keverjünk el benne.
Borjúhúsok finom kiegészítője lehet.

Mazsolás kuszkusz

Egy lábasba tegyünk egy evőkanál olajt, fonnyasszunk meg benne egy kis fej összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítsük. Öntsünk rá 3,75 dl zöldség alaplevet, vagy vizet és egy zöldségleves kockát. Adjunk hozzá egy pohárnyi főtt csicseriborsót, két evőkanál mazsolát, valamint fél teáskanál őrölt köményt. Forraljuk fel és ha forr, öntsünk bele 2,5 dl kuszkuszt. Takarjuk le és vegyük le a tűzről. 5-6 perc elteltével lazítsuk fel villával, majd 150 gramm összekockázott feta sajtot és egy csokor összevágott petrezselyem zöldet keverjünk el benne. Kiváló köret báránysültek, grillezett zöldségek mellé.