Currys-barackos csirkemell

Vágólapra másolva!
Az őszibarack az egyik legkedveltebb gyümölcs. Illata semmihez sem hasonlítható, zamata egyedülálló. A gyümölcsöt különleges fűszerekkel, bátor párosításokban is elkészíthetjük, ehhez ad ötletek a héten szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 400 g csirkemell filé, 2 evőkanál natúr joghurt, 2 kávéskanál őrölt gyömbér, fél kávéskanál őrölt bors, 2 evőkanál margarin, 3 őszibarack, 1 evőkanál curry, 2 dl tejszín, só

A csirkemellet vágjuk csíkokra. Tegyük egy tálkába, majd a joghurttal, őrölt gyömbérrel és őrölt borssal keverjük össze. Tegyük hűtőbe legalább fél napra.
Egy nagy serpenyőbe forrósítsunk fel a margarint, tegyük bele a joghurtba pácolt csirkehúst, majd erős lángon, állandó kevergetés mellett hirtelen süssük meg. Ha kezd pirulni, adjunk hozzá a meghámozott és felszeletelt őszibarackot (lehet konzerv is), szórjuk meg a curryvel, majd engedjük fel a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk. Forraljuk jól össze, köretnek párolt jázmin rizst adjunk.