Sárgadinnyesaláta sonkával, sajttal

Vágólapra másolva!
Gyümölcsök, zöldségek, egzotikus és hazai hozzávalók új szerepben, pikáns receptekben. Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy hűsítő, ám tartalmas saláta receptjét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 20 dkg ementáli sajt, 10 dkg pármai jellegű száraz sonka, 1 evőkanál olívaolaj, durvára darált bors, friss fűszerek (menta, citromfű, kakukkfű, petrezselyem), fél citrom leve, 10-12 db koktélparadicsom

Vágjuk a dinnyét hosszában kétfelé, magjait kanállal szedjük ki. Karalábévájóval vagy teáskanállal diónyi golyókat vájjunk ki a dinnye húsából, tegyük egy nagy tálba.

Adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott sajtot, az összetépkedett sonkát, a fűszerek leveleit és a koktélparadicsomot. Daráljunk rá a borsot, nyomjuk rá a citrom levét és csorgassuk meg az olívaolajjal. Óvatosan keverjük össze, és töltsük vissza a kivájt dinnyébe.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Jéghidegen a legfinomabb, nyári hűsítő saláta.