Wokban párolt zöldbab

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György nemrég hosszabb időt töltött Kínában. Nemcsak étteremben étkezett, de kipróbált néhány helyi alapanyagot is. Kínai-európai receptjeiből mutat be most egy finomságot.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 60 dkg zöldbab, 1 db zöld színű paprika, 1 evőkanál szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj

Forrósítsuk fel az olívaolajat a wokban vagy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát és hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Tegyük bele a megtisztított és háromcentis darabokra vágott zöldbabot és paprikát. Kis lángon addig pároljuk, míg a paprika és a bab sülni kezd.

Akkor lesz finom, ha egy kicsit megsütjük a zöldségeket. Utána csorgassuk rá a szójaszószt, és öntsünk alá másfél deciliter vizet. Kevergetve pároljuk körülbelül 10-15 percig, míg a babhüvelyek puhák lesznek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, önálló ételként párolt rizzsel köríthetjük, tetejét csípős paprikával díszíthetjük. De kínálhatjuk körítésként grillezett pecsenyék és halhúsok mellé is.