Olívás-hagymás falatkák

Vágólapra másolva!
Közeleg a szilveszter, lassan érdemes előkészíteni a buli kellékeit. Ha vendégeket hívunk, lepjük meg őket néhány különleges, étvágygerjesztő  falatkával - ehhez szakácsunktól, Kaldeneker Györgytől kaphatunk néhány ötletet.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 20 dkg kecskesajt, 2 db lilahagyma, 20 dkg zöld és fekete olívabogyó, darált bors, 1 csokor friss oregano, olívaolaj

Elkészítése:
Hajtogassuk szét a leveles tésztát, ha fagyasztott tésztát használunk, majd nyújtsuk ki fél centi vastagságúra.

Vágjuk 8x8 centis kockákra a tésztát, tegyük egy sütőlapra, majd kenjük meg olívaolajjal.

Szórjuk a tészta tetejére a kis kockákra felvágott kecskesajtot, a félbevágott olívabogyókat, és a felkarikázott lilahagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá a friss oregano levelekből.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 10-15 percig, míg aranysárgára nem pirul. Melegen tálaljuk.