Tojások avokádós curry-szószban

Vágólapra másolva!
Ma egy egyszerű indiai étel receptjét prezentálja szakácsunk - egy kis avokádóval "megbolondtva".
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, 5 dl tej, 4 dl zöldségleves, só, darált bors, 1 csokor újhagyma, 1 db avokadó, 1 teáskanál citromlé, 8 db keményre főzött tojás, 1 csokor friss korianderlevél, 1 evőkanál vaj

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Ha a hagyma megpuhult, szórjuk rá a lisztet, a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, pirítsuk fél percig, majd öntsük fel a forró tejjel és a zöldséglevessel - zöldségleves természetesen készülhet leveskockából is. Keverjük simára, majd ízesítsük sóval és kevés darált borssal. Lassú lángon, állandóan kevergetve főzzük legalább 10 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Vegyük le a tűzről, tegyük hozzá a meghámozott és nagyobb darabokra felvágott avokadót, a félbevágott keményre főzött tojásokat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a durvára metélt korianderlevelet. Óvatosan rázzuk össze, és hagyjuk összemelegedni a szósszal, tovább főzni már nem kell. Pár csepp citromlével a szószt még pikánsabbá tehetjük.

Párolt rizzsel, kölessel vagy kuszkusszal tálaljuk.