Őszibarackok levendulás szirupban

Vágólapra másolva!
Izgalmas ízvilágú desszert, nem csak ünnepnapokra.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 szem őszibarack, 15 dkg cukor 2 dl víz, 3 ág levendulavirág, 3 szelet citrom, 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, ribizli)

Elkészítése:
Öntsük a vizet egy közepes méretű lábasba, majd szórjuk bele a cukrot. Adjuk hozzá a levendulát és a citromszeleteket.

Forraljuk körülbelül öt percig, míg a cukros lé kissé sűrűsödni nem kezd. Tegyük bele a félbevágott és kimagozott barackokat, majd lassú tűzön főzzük még két percig.

Néhányszor forgassuk meg a szirupban a barackokat, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk az őszibarackokat a levendulás szirupban kihűlni.

A ribizlit szedjük le a szárairól, majd a többi gyümölccsel együtt mossuk meg, utána tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le.

Forrás: Kaldeneker György receptjei