Zöldborsós fritatta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 cukkini, 1 evőkanál olívaolaj, 4 tojás, 1 maréknyi zöldborsó, 1 csomag mini mozzarella, 1 közepes paradicsom, só, darált bors

Elkészítése:
Szeleteljük fel vékony karikákra a cukkinit. Hevítsük fel az olívaolajat egy közepes méretű, körülbelül 20 centi átmérőjű serpenyőben, majd tegyük bele a felkarikázott cukkinit, és közepes lángon süssük pár percig. Közben kevergessük, hogy egyenletesen megpiruljon minden karika.

Ha már puha a cukkini, üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevés darált borssal.

Öntsük a megpirított cukkini tetejére a tojást, szórjuk rá a zöldborsót és a mini mozzarella sajtokat. Vegyük vissza a lángot, hogy épp csak süljön a tojás alja, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.

Ha már kellően kezd szilárdulni, helyezzük a tetejére a felkarikázott paradicsomot, majd serpenyővel együtt tegyük meleg, 150 fokos sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, szeleteljük fel nagy cikkekre, mint a tortát, tálaljuk nagy tányérra, mellé frissen lereszelt céklát, sárgarépát vagy ropogós salátaleveleket is tehetünk.

Nagyon finom, ha a cukkini mellé pár összevágott bazsalikomlevelet is pirítunk.