Hozzávalók:
35 dkg rozsliszt, 15 dkg búzaliszt, 5 dkg rozspehely, 1 csomag szárított élesztő, 4 dl langyos víz, 1 maréknyi aszalt vörösáfonya, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1 teáskanál só
Elkészítése:
Szórjuk a kétféle lisztet és a rozspelyhet egy dagasztóedénybe, adjuk hozzá a sót, az aszalt vörösáfonyát és az élesztőt. Csorgassuk hozzá az olívaolajat, kapcsoljuk be a dagasztó gépet, majd kis adagokban öntsük hozzá a langyos vizet. Dagasszuk legalább öt percig, míg a tészta el nem válik az edény falától.
Tegyük langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával, szórjuk meg a tetejét liszttel, és kelesszük kétszeresére.
Öntsük liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra. Tetejét éles késsel vagdaljuk be, és vágjunk belőle tenyérnyi kockákat.
Helyezzük zsömléket sütőpapírral letakart sütőlapra, kelesszük még legalább tíz percig, majd tegyük előmelegített, 170-180 fokos sütőbe, és süssük 20-25 percig.