Arcjógával a ráncok ellen

Vágólapra másolva!
Azok, akiknek már elegük van a ránctalanító krémekből, a kozmetikai kezelésekből és a plasztikai sebészetből, új módszerrel vehetik fel a harcot az öregedés ellen: az Egyesült Államokban egyre több híve van az arcjógának.
Vágólapra másolva!

Aki természetes és ősi - ám kicsit abszurd - módszerrel szeretne küzdeni az öregedés ellen, annak itt a legújabb őrület: az Egyesült Államokban egyre többen járnak speciális arcjóga tanfolyamokra. Azok a hölgyek ugyanis, akik keveslik a kozmetikai kezelések vagy az arckrémek hatékonyságát, kipróbálhatják az ősi indiai tudományon alapuló, szépítő gyakorlatokat is.

Az egyik elegáns manhattani jógastúdió vezetője, Annelise Hagen szerint az jógamozdulatok stimulálják az arc izmait, serkentik a vérkeringést, így segítenek megelőzni vagy csökkeneti a ráncokat.

"Az arcban ugyanolyan izmok helyezkednek el, mint bárhol másutt a testünkön" - mondja Hagen. "És ha nem edzük őket, akkor ugyanúgy elpuhulnak és elveszítik a feszességüket, mint a fenekünkön vagy a karunkon."

Forrás: [origo]

A Marylin-póz: feszesíti az ajkak körül lévő bőrterületet



"Természetesen nemcsak a fizikai hatásai jótékonyak ezeknek a gyakorlatoknak, hanem a lelkiek is " - teszi hozzá Hagen. "Az órákon legtöbbször nagyon sokat nevetünk, ez pedig feldobja, boldogabbá teszi az embert."

A jógaoktató szerint akkor érhetjük el a legjobb hatást, ha az egyes gyakorlatokat legalább 60 másodpercig "kitartjuk" - az "ászanák" között van az Oroszlán (hatalmasra nyitott szemek és kinyújtott nyelv), a Marylin (csókra csücsörített ajak) vagy a Satchmo (levegővel felfújt pofazacskók).

Annelise Hagen ugyanakkor nem ítéli el azokat sem, akik inkább a fiatalodás "hagyományos" módszereit kedvelik, mint amilyen például a Botox. "Mindenkinek szíve joga, hogy azt csináljon az arcával, amit akar" - mondja.