Mell-ellenségek, kebel-barátok

Vágólapra másolva!
Az Amorf Ördögök vonatkozó slágere óta tudjuk, hogy nincsen a világon szebb a női mellnél; teljesen mindegy, hogy a természetanya kivel, mennyire bánt bőkezűen. Ám ahhoz, hogy ez a méretfüggetlen szépség minél tovább tartson, gondos ápolás szükségeltetik - külsőleg és belsőleg egyaránt. Dekoltázs-szépészeti útmutatónk következik.
Vágólapra másolva!

A legtöbb nő huszonévesen nem törődik túlzottan a dekoltázsával - legfeljebb az ideális melltartó kiválasztásakor, akkor is csak kutyafuttában - , hiszen ebben a korban a kötőszövetek rugalmasak, a bőr, így a mell is feszes; miért is jutna eszébe bárkinek, hogy ilyen kondícióban lévő porcikái karbantartására különösebb figyelemet fordítson.

Harminc után viszont már fokozottabban kell ügyelni az addig elhanyagolt testrészek ápolására, hiszen a hormonális változások következtében, az ösztrogén szint csökkenésével a mell megereszkedhet. Szerencsére számos módszert ismerünk, amelyek segítségével a folyamat lassítható, a mell és a mellkas bőre jó formában tartható.

Mell-ellenségek

Nagy testsúlycsökkenés, fogyókúra következtében meggyengül a mell támasztó kötőszövete, zsírszöveteinek egy része eltűnhet, így megereszkedik és kisebbé válik; ráadásul a bőr is megnyúlik, rugalmatlan lesz, elveszíti eredeti formáját - ezért csak fokozatos fogyást eredményező diétát szabad tartani, és rendszeresen tornáztatni kell a mellizmokat.

A várandósság, a szoptatás is nagy igénybevételnek teszi ki a melleket - kismamaként is fordítsunk különös figyelmet ápolásukra.

A helytelen testtartás gyengíti a mellizmokat, ezenkívül a beesett vállak, a görbe hát az egyébként szép, formás, feszes melleket is "eltünteti".

A szövetek, az izmok rugalmasságát ma már nem annyira az életkor, mint inkább az életforma határozza meg: a káros környezeti tényezők a szmog, a nem megfelelő kozmetikumok, de legfőképp a dohányzás és a kevés folyadék (napi 1, 5 liternél kevesebb) rongálják a bőr szerkezetét, öregítik azt.

A kényelmetlen, szoros melltartó sokat árthat, de a melleknek szükségük van alátámasztásra, másként a kötőszövet meglazulhat. Különösen sportolásnál fontos a megfelelő fehérnemű viselése, ugyanis az ütemes ugrálás lazítja a mell izomzatát.

A túlzásba vitt napozás is - legyen az gépi vagy természetes - árthat a bőr szerkezetének, korai elöregedéshez, pigmentfoltok megjelenéséhez vezethet.

Le décolletage
A közhiedelemmel ellentétben nem testről ruhára, hanem épp fordítva, ruháról testre szállt az elnevezés: a szó francia eredetije a női ruha nyakkivágását jelenti.