12 év több, mint sok

Vágólapra másolva!
Ha egy kapcsolat szenvedélyes szerelemnek indul, még egyátalán nem biztos, hogy kiállja az idő próbáját - különösen, ha a felek szeretői viszonyból, 12 év korkülönbséggel indulnak neki. A Facér Csajszi válaszol.
Vágólapra másolva!

Szia Csajszi!

Következő dologban kérem a segítségedet: volt egy másfél éves kapcsolatom. Öt hónapig csak ismerkedtünk, aztán hét hónapig a szeretője voltam, s csak ezután költöztünk össze. Elég viharos volt minden, 12 év korkülömbséggel a javamra - dehát, szerelmesek voltunk .

Egy hónapja egyszer csak azzal állt elő, hogy már nem szeret, legyen vége, mire én erre begőzöltem és kipakoltam őt a lakásból. Most viszont már nagyon rossz nélküle, de minden közeledésem kudarcba fullad. Tudom, hogy pár hete van valakije, de mást nem. Nem akarok nélküle élni, nem tudom mit tegyek...

Kérlek segíts! Szerinted hogyan kapjam vissza?

Üdv:

Zsolt

Szia Zsolt!

Két alapvető dolog is eszembe jut, ami miatt azt javaslom, hogy próbáld meg elfeledni a lányt és keress hozzád illő társat.

Egyrészt 12 év korkülönbség nagyon sok és nem igazán tartom áthidalhatónak. Más-más életszakaszban vagytok, és mások a vágyaitok a jövőre nézve. Mire is gondolok egész pontosan? Nem írtad, hány évesek vagytok, de ha te 20 vagy, ő akkor is már 32 éves. Ahogy az élet területén mindenhol - tanulás, munka, karrier, barátságok - a párkapcsolatban is szükséges, hogy legyen előrelépés, legyen egy következő lépcső, amelyre közösen felléphettek. Erre lett volna alkalmatok? 12 év különbséggel tudtatok volna ugyanazokra a tervekre gondolni: közös lakás, közös család, közös gyermek? Vagy sokkal inkább a bizsergés-vonzódás nálad még nem csengett le? Csak a lánynál jött el az első józan perc, amit végülis őszintén bevallott?

Ugye jól értettem, hogy nem szerelmi háromszög részesei voltatok, csak igazából a szeretői viszonyt tartottátok fenn sokáig? Miért voltál olyan sokáig a szerető szerepében? Miért nem vágyott sokkal korábban együttlétre és komolyabb kapcsolatra? Lehet, hogy elég volt neki, hogy szexuálisan rendkívül jól kijöttetek egymással, az sodort benneteket egyre tovább, míg végül együtt laktatok. De az együttlakás már sokkal több együttlétet, közös estéket, beszélgetéseket, tervezgetéseket igényel. És itt összefonódik a gondolatsor az előzővel, ahol a korkülönbségre hivatkoztam.

Neki már van is egy új kapcsolata, most is csak harmadikként jöhetsz szóba.... de két rossz félből sosem lesz egy jó egész!

A lelked-szíved érdekében ajánlom, tanácsolom, keress magadnak egy korban és nyitottságban hozzád illő társat.

Csókol,

a Facér Csajszi